fbpx

A Titanfall sem hagyhatta ki a battle royal őrületet!

Most már a Respawn is főként free to play játékokkal fog foglalkozni? Nem is számíthatunk már Titanfall 3-re, helyette az Apex Legends-el kell beérjük?

Az EA bármiféle promóciót mellőzve egyből ingyenesen közzétette a PS4, Xbox és PC felhasználók számára az Apex Legends-et. Érdekes módon nem a mecha kapja a hangsúlyt, hanem a MOBA játékokban megszokott különleges képeségeket kapunk, melyek segítségével leigázhatjuk az ellenségeinket. A játékmódok nem lettek túlbonyolítva, hiszen solo-ban vagy csapatban vághatunk neki a túlélésnek. A játékmenet ötvözi az Overwatch-ot és a Call of Duty Blackout-ot, így egy igazán pörgős és akciódús videojátékot kapunk.

battle royale nutshell

Korábbi pletykák alapján már tudható volt, hogy az EA egy új Titanfall spinoff-on dolgozik és villámgyors tempóban készül az új videojáték. Az utóbbi időkben egyre több játék kap battle royale módot, hiszen a Fortnite, a PUBG és a Call of Duty Blackoutja is rendkívül népszerű a játékosok körében. Nem csoda, hogy az EA nem akart kimaradni ebből az őrületből és végül nem a Battlefield-re eset a vállalat választása, hanem a Titanfall-ra. Külön érdekességként megemlíthető, hogy az EA 2017-ben megvásárolta a Titanfall-t fejlesztő Respawn-t, mivel a Nexon is szerette volna megvásárolni a stúdiót. Pletykák szerint a Respawn már nyakig benne volt a Titanfall 3 fejlesztésében és a tervek alapján 2018 végén jelent volna meg a sorozat legújabb része. A Titanfall a Valve Source motorját használta, így a fejlesztők mihamarabb piacra szerették volna dobni a játékot, mivel a technológia egy komolyabb csúszás esetén már elavultnak számítana a többi játékhoz képest.

Nem kizárt, hogy a stúdió azért döntött az Apex Legends mellett, mert a Titanfall 3 egy teljes másik motort kap és ezzel pedig ki tudják tölteni az űrt és a játékosok is jól járnak ezzel a lépéssel.

Titanfall, Apex Legends, ingyenes, free to play, videojáték, Respawn, playstation, pc, steam, origin, mecha, battle royale

Az Apex Legends sajtótájékoztatóján a Respawn producere, Drew McCoy azt nyilatkozta, hogy a Titanfall 3 még fejlesztési fázisban sincs és csak az Apex Legends-re koncentrálnak. Nem meglepő, hogy ezt az állítást sokan szkeptikusan fogadták, hiszen lassan már két éve arról pletykálnak, hogy készül a sorozat legújabb része. Egy biztos, hogy az Apex Legends ingyenesen elérhető PC-re, Playstation 4-re és Xbox One-ra.

Reklám