fbpx

Adiós Lopetegui! – Kirúgták a Real Madrid vezetőedzőjét!

A Real Madrid nem sokáig tétlenkedett és az El Classico eredménye után a vezetőség búcsutt intett Lopetegui-nek!

Kirúgták Lopetegui-t a Real Madrid-tól!

Egy nappal a Barcelona elleni 5-1-es vereség után a klub közzétett egy közleményt, melyben a csapat gyenge teljesítménye miatt azonnali hatállyal felmondják Julen Lopetegui szerződését. A csapat vezetősége külön kiemeli, hogy a jelenlegi teljesítmény nincs összhangban azzal, hogy a csapatban jelenleg nyolc (!) olyan játékos van, akit jelöltek a következő Ballon d’Or-ra (Modric, Ramos, Courtois, Isco, Marcelo, Varane, Benzema, Bale). A katalánok különösebb megerőltetés nélkül gázoltak át a madridi csapaton. Ez volt az első El Classico, melyen nem lépett pályára Messi, sem pedig Ronaldo.

el classico, fc barcelona, real madrid, vereség, nou camp, lopetegui, vezetőedző, spanyol foci, la liga, blanco, katalán csapat, messi

Lopetegui még a nyáron került a Real Madrid-hoz, mint vezetőedző, aki a bejelentéskor még a spanyol válogatottat készítette fel a vb-re. A hír hallattára egy nappal a vb kezdete előtt leváltották a spanyol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A közelményből az is kiderül, hogy ideiglenesen a vezetőedző szerepét Santiago Solari, egykori Real Madrid játékos veszi át, aki eddig a tartalékcsapatot vezette.

Florentino Perez elnöke számára a gyenge teljesítmény és az El Classico elvesztése mellett Cristiano Ronaldo legújabb nyilatkozata miatt is fájhat a feje, hiszen a világklasszis csatár az elnök hozzáállását emelte ki, ami miatt végül a távozás mellett döntött.

Ismét egy korábbi játékos fogja irányítani a Real-t?

A Real Madrid számára most az a legégetőbb kérdés, hogy ki fogja pótolni Lopetegui-t. Az ottani szabályok értelmében egy csapatnak csak 14 napig lehet ideiglenes edzője, utána pedig szerződtetni kell valakit. A madridi csapat számára most jól jön az egy hét szünet, hiszen folytatódnak a nemzetközi mérkőzések. Ezzel a Real Madrid egy kis időhoz jutott, hogy megtalálják a megfelelő személyt a feladatra.

santiago solari, antonio conte, vezetőedző, real madrid, lopetegu, el classico, chelsea, perez, spanyol foci, la liga, labdarúgás, foci, menedzser

A Tippmester korábbi adásában már foglalkoztunk az El Classico-val, valamint megnéztük, hogy kit tartanak a legesélyesebbnek arra, hogy átvegye a Real Madrid vezetőedző posztját. Solari mellett még Antonio Conte, a Chelsea korábbi vezetőedzője került szóba. Az olasz szakember még nem zárta le jogviszonyát a Chelsea-vel. Az angol klub ráadásul 10 millió eurót kérnek a Realtól, ami tovább bonyolítja a szerződtetését.

Ide kattintva visszanézhető a Tippmester össze korábbi adása!

Miről szól a Tippmester?

A műsorban elsősorban labdarúgással foglalkozunk, de számos más izgalmas és érdekes sporteseményt is figyelemmel kísérünk. Esélyeket latolgatunk, megnézzük a fogadóirodák szorzóit, valamint sporteseményeket elemzünk.

TV műsorunk minden csütörtökön 19:25-től jelentkezik új adással a FIX TV képernyőjén!

Reklám