fbpx

Bejelentették az új DIABLO játékot – BOTRÁNY lett belőle!

A Blizzard kissé alulmúlta a várakozásokat egy mobiltelefonos játék bejelentésével és ezzel egy kisebb botrányt okozott a Blizzcon-on.

Bejelentették az új DIABLO játékot – BOTRÁNY lett belőle!

Az idei év legfontosabb Blizzard-os showja, a  Blizzcon sok meglepetést hozott, de nem csak pozitivat. Az Activision-nel összefonódott cég nem véletlen figyelmeztetett minket jóelőre, hogy ne számítsunk komoly bejelentésre, de a közönség így is igen visszafogott lelkesedéssel reagált a Diablo Immortal-ra, ami egy mobiltelefonos játék lesz. 

diablo immortal, blizzcon, blizzard, videojáték, mobil játék, diablo 3, red shirt guy, game on, mobiltelefonos játék

Wyatt Chang, a Diablo franchise vezető dizájnere percek alatt láthatóan rettenetes idegessé vált, amikor szembesült a nézők reakciójával. Hiába kezdte azzal a mondandóját, hogy ugyan dolgoznak egy nagyobb Diablón is, csak hát ahhoz még idő kell, mert a stúdió jó szokásához híven nagyon alaposan végig kell gondolniuk, hogy milyen is legyen.

A Blizzcon kérdezz-felelek szekciójában egy piros pólós srác még azt is hozzájuk vágta, hogy ez most csak egy rossz áprilisi tréfa-e, vagy tényleg egy mobiltelefonos játék a legfontosabb szenzáció. Ez után több helyen ki is fütyülték Wyatt-et.

Maga a Diablo Immortal egyébként nem tűnik rossznak. A története a Diablo II és III között eltelt húsz évben fog játszódni, központi konfliktusa pedig az lesz, hogy amikor Tyrael szétcsapta a Baal által megfertőzött Világkövet, annak szétszóródott darabkái mindenfelé rémségek garmadáját idézte be, amiket persze, hogy hőseinknek kell legyalulniuk. A választható karakterosztályok láthatóan a D3-ból köszönnek vissza, a képességeink (melyek között újak is lesznek) pedig a képernyő jobb alsó sarkában látható ikonok tapogatásával lesznek használhatóak.

Hogy milyen lesz a játék, egyelőre nem tudni, mindenesetre a rajongók, akik a rendezvényre kimentek, érthető okokból voltak rendkívül csalódottak, bár azt gondolom, ők is le fogják tölteni a játékot.

Miről szól a Game On?

Videójátékokkal foglalkozó TV műsor, melyben bemutatjuk az adott időszak legfontosabb, legjobb, vagy éppen legrosszabb játékait – egyes játékokba pedig hosszabb betekintést is nyerhetünk gameplay-ek formájában.

Reklám