fbpx

Call of Duty: Black Ops 4 – Az első 3 nap alatt 500 millió dollárt hozott!

Úgy fest, hogy a játékból kimaradt kampány nem üldözte el a közönséget, hisz a játék ugyanolyan jól nyitott, mint tavaly a Call of Duty: WWII. Három nap alatt 500 millió dollár bevétel erős kezdés, így egy darabig még biztosan számolhatuk újabb Call of Duty részekkel.

Sokan kételkedtek a Call of Duty: Black Ops 4 sikerében, hiszen az Activision-nek volt pár érdekes húzása az elmúlt években, elég csak az Infinite Warfare-re gondolnunk. A WW2-nek sikerült enyhíteni a kritikákon és a falon ugrálás helyett ismét a második világháború eseményei kerültek feldolgozásra. A kiadó hivatalosan is bejelentette, hogy idén nem kapunk kampány módot, ami tovább erősítette a szkeptikusok táborát. Az Activision okosan döntött, hiszen a Blackout játékmóddal sikerült egy új közönség megszólítani, akik pótolják azokat a játékosokat is, akik a kampány hiánya miatt nem vásárolták meg a legújabb Call of Duty-t. A Blackout lényegében a PUBG adta játékélményt nyújta, tehát itt is adott egy nagy pálya, ahol 100 játékos küzd meg a túlélésért.

activison, call of duty: black ops 4, blackout, pubg, fortnite, 500 millió dollár, rekord eladások

A kiadó bejelentette, hogy három nap alatt sikerült több mint 500 millió dollár bevételre szert tenni a Black Ops 4 digitális és dobozos eladásaiból. Értesülések szerint még soha nem játszottak annyian és annyit Call of Duty-val az első három napban, mint most. A Call of Duty: WW2 számítógépes eladásait felülmúlta a Black Ops 4 és az idei Call of Duty-t többen is kísérik figyelemmel a Twitch-en.

Érdekesség még, hogy az Xbox Store-ban a Black Ops 4 lett a legjobban nyitó Activision játék, míg a Playstation Store-ban pedig a legjobban startoló cím, ami az összesített digitális eladásokat illeti. Az viszont kevésbé meglepő, hogy a dobozos eladások csökkentek a Call of Duty: WW2-hoz képest. Várhatóan ez a trend tovább folytatódik a jövőben és a digitális példányok még nagyobb példányban fognak elkelni.

A Game On-ban külön foglalkoztunk a Call of Duty: Black Ops 4-el, melyről született is egy teszt. Az innováció idén elmaradt, helyette egy jól bevált játékmódot sikerült átültetni és apró módosításokkal felturbózni. A tesztet ide kattintva tudod megnézni!

 

Reklám