fbpx

Eb-selejtezők: Nem került könnyű csoportba a magyar válogatott!

Nincs könnyű helyzetben a magyar válogatott, hiszen a horvátokat és a szlovákok még sohasem vertük meg. Wales ellen is csak 1985-ben győztünk legutoljára.

A 2020-as Európa-bajnokság selejezetőiben Magyarország a negyedik kalapból érkezett, hiszen másodikként végzett a Nemzetek Ligájában. Az igazi kihívás most jön, hiszen a magyar csapat nem került könnyű csoportba. A magyar válogatott pályára lép majd Horvátország, Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán ellen. Előnyként felhozható, hogy ebben a csoportban összesen csak öt csapat van, így lesz olyan játéknap amikor nem kell két tétmeccset egymás után lejátszanunk. Ez adhat némi lehetőséget arra, hogy a játékosok kellőképpen kipihenjék magukat és taktikailag felkészüljenek a következő ellenfélből.

Magyarország mellett szintén nyolcaddöntős volt az előző Európa-bajnokságon Wales, Horvátország és Szlovákia csapata. Külön érdekesség, hogy a horvát csapatot, az ország modernkori függetlenné válása óta eddig sosem sikerült legyőzni. Szlovákiát sem sikerült eddig még legyőznünk, így korántsem kedvező esélyekkel fut neki a magyar válogatott a selejtezőknek.

A horvát válogatott nem nyújtott kiemeledő teljesítményt a Nemzetek Ligájában és hamar ki is esett onnan. Ennek ellenére nem szabad lebecsülni őket, hiszen a horvát válogatott tagja Modric, Rakitic, Rebic vagy Perisic, akik mind topligákban játszanak és bármikor képesek óriási bravúrokat bemutatni.

modric, rakitic, horvátország, horvát válogatott, marek hamsik, európa-bajnokság, Eb 2020, szlovákia, nemzetek ligája, magyar válogatott, labdarúgás, foci

Wales ott volt a legjobb négy között a 2016-os Európa-bajnokságon és sikeresen legyőzte azt a belga válogatottat, amelyik 4-0-ra verte el a magyar csapatot. A csapatban egyértelműen Bale-en van a hangsúly, de Ramsey és King játékára is érdemes odafigyelni. A csapat edzője, Ryan Giggs-nek pedig ez lehet az első komolyabb edzői sikere, ha kijuttatja csapatát egy nagy tornára.

gareth bale, ryan giggs, wales válogatott, marek hamsik, európa-bajnokság, Eb 2020, szlovákia, nemzetek ligája, magyar válogatott

Szlovákia ellen a mérlegünk nem túl fényes, hiszen a legutóbbi négy meccsen csak egy gólt tudtunk nekik lőni. A szlovák csapat jelenleg nincs a legjobb formában, hiszen ők is kiestek a Nemzetek Ligájából, aminek eredményeként edzőt cseréltek. Kérdés azonban, hogy az új edző, a cseh Pavel Hapal mennyire tudja összhangba hozni a csapatot, mivel a szlovákok is képesek komoly teljesítményt nyújtani. A keretben pedig olyan rutinos játékosok szereplnek, mint Hamsik, Pekarik és Kucka.

marek hamsik, európa-bajnokság, Eb 2020, szlovákia, nemzetek ligája, magyar válogatott, szlovák válogatott

A csoportban egyedül Azerbajzdzsán ellen kötelező a dupla győzelem, hiszen legutóbbi meccsüket elveszítették 4-0-ra Koszovó ellen és olyan csapatok ellen küzködtek, mint Málta és Feröer-szigetek.

A Tippmester adásaiban szorosan fogjuk követni a magyar válogatott menetelését és bízunk benne, hogy sikerül tovább jutni ebből a csoportból.

Miről szól a Tippmester?

A műsorban elsősorban labdarúgással foglalkozunk, de számos más izgalmas és érdekes sporteseményt is figyelemmel kísérünk. Esélyeket latolgatunk, megnézzük a fogadóirodák szorzóit, valamint sporteseményeket elemzünk.

Reklám