fbpx

FIX TV | Bóta Café – Rippel Ferenc | 2018.05.15.

„Éhezőművész” artista – A Bóta Café vendége volt Rippel Ferenc

Nagyon egymásra talált a műsor házigazdája és vendége, hiszen Bóta Gábor, aki gasztro kritikákat is ír az ördög ügyvédjének szerepét vállalva froclizta a néhány éve tudatos étrend szerint élő Rippel Ferit. Aki – mint kiderült – jelenleg biokémiát tanul az amerikai UCLA egyetemen. Hét évvel ezelőtt kezdte magát mélyebben beleásni ebbe a tudományágba, amikor úgy érezte, nagy a baj. Akkoriban felszedett néhány plusz kilót, ami a munkájában is nehézségeket okozott. „Az egyik pillanatban még szenvedélyesen, energikusan álltam a dolgokhoz, a következő percben pedig már teljes letargiában ültem, és csak bámultam magam elé” – emlékezett.

Az artista azt követően kezdte beleásni magát az emberi test tudományába, miután az orvosoktól csak tüneti kezelésekre futotta. A tanulási folyamat során találkozott a ketogén diétával, ám Rippel Feri számára önmagában ez nem volt kielégítő, ezért tovább szigorította a betartandó táplálkozási szabályokat. A ketogén diétát paleolit táplálkozással ötvözi annak érdekében, hogy ideális életvitelt tudjon kialakítani a maga számára. „Most ott tartok, hogy soha nem voltam még ilyen egészséges, fiatalos, gyors, lendületes” – büszkélkedett az élő adásba betelefonáló nézőknek. Mi több, azt is elárulta, hogy az úgynevezett 16:8-as étkezési ablakot tartja be, eszerint 16 órán át hagyja, hogy a szervezete emésszen és pihenjen, hogy aztán átléphessen egy picit az éhezésnek abba a fázisába, amelyet az artista időszakos böjtnek nevez. Ekkor a szervezet már az elraktározott tartalékokhoz nyúl, vagyis beindítja a zsírégetési folyamatot.

rippel ferenc, katogén diéta, bóta café, artista, interjú, beszélgetés

Az új életmódnak köszönhetően Ferire a szerelem is rátalált a 22 éves Viki személyében. Erről is őszintén beszélt az adásban – megtekinthető itt. „Az új életemnek köszönhetően sok fiatallal és orvosi kutatócsoporttal kerültem kapcsolatba, így ismertem meg Vikit.”

A Bóta Café múlt heti adásában Turczi István volt a vendégünk, a vele készült interjú ide kattintva tekinthető meg.

A Bóta Café összes korábbi adás pedig ide kattintva érhető el a videótárunkból. 

Reklám