Főoldal » Bejegyzések » FIX TV | Édes2es – Balla Claudia | 2018.09.24.

FIX TV | Édes2es – Balla Claudia | 2018.09.24.

Balla Claudia mesélt nekünk orvosi pályafutásáról és hogy miként építi mellette zenei karrierjét is.

Az Édes2es vendége volt Balla Claudia – Az orvosi egyetem után építi zenei karrierjét

Mit kezdjen magával, az életével valaki, aki nagyjából bármihez nyúl, tehetségesnek bizonyul benne?  Gyerekként színiiskolába jár Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdiójába és egy jó évtizeden át számos színpadi műben bizonyítja tehetségét; kiváló készséggel rajzol s szobrászkodik (egy művét még a Műcsarnokban is kiállítják)… Zongorázik sok éven át és abban is kiugró teljesítményt nyújt, még a Zeneakadémia gondolatával is eljátszik, cseppet sem alaptalanul… Matematika-versenyeken is komoly eredményekkel képviseli aktuális „alma mater”-eit, szóval még egy mérnöki pálya is felsejlik előtte… Aztán kipróbálja a televíziós műsorvezetést is – igaz, tinédzserként – és még abban sem vall kudarcot…

Nos, mihez kezdjen egy ilyen született tehetség, vegytiszta tálentum? Mit válasszon élete hivatásául a sok lehetőség közül? Hát elmegy az orvosi egyetemre és jól el is végzi azt. Ami persze nem kis öröm a hazai, illetőleg mostanság a svájci egészségügy számára, mivel jelenleg ott tölti gyakorlatát Dr. Balla Bettina Claudia (alias „Claudia Balla”), ugyanis kellenek a jó orvosok a világ bármely táján, ehhez kétség nem fér.

De szerencsére Balla Claudia nem adta fel dallamba szőtt álmait a komoly és nehéz vizsgaidőszakok és kórházi gyakorlatok közepette sem, és időről-időre utat engedett a belőle kikívánkozó daloknak. Mint minden szívből, lélekből „dolgozó” ízig-vérig muzsikus, a dallamot és a szöveget is ő írja (általában angol nyelven, dalai magyar nyelvű verzióihoz állítása szerint igénybe vesz némi hazai segítséget, hogy tökéletes legyen a prozódia…) és ott a messzi Genfben a hazainál nem kevésbé fáradságos egészségügyi munka mellett mindig szakít időt a dalírásra, komponálásra.

balla claudia, énekesnő, svácj, édes2es, tv műsor, interjú, zenész, mona lisa

Rendszeresen leül a zongorához, hogy megszülessen az a dal, aminek meg kell születnie általa, belőle… Márpedig soknak meg kellett születnie „rajta keresztül”, az ő tehetségének gyümölcseként az elmúlt években, ugyanis már két nagylemeze (Enough – 2013, Fire – 2016) és néhány kislemeze, EP-je is „világra jött” e dalok sokaságából. Claudia Balla meglepő módon itthon mindezek ellenére kevéssé ismert, persze ebben közrejátszik indokolatlan, ám végtelen szerénysége és „nyomulásmentes”, csendes karrier-építése, építkezése is. Az ősz elején pár napra mégis hazalátogatott egy nagykoncertet adni, és ekkor sikerült „elcsípnie” egy nagyinterjúra őt az Édes2es-nek. Számos érdekesség és a két teljes embert igénylő hivatás (orvos; zenész-dalszerző-énekes) összeegyeztethetősége mellett arról is kérdezte őt Szilvási Endre műsorvezető, hogy a zenei értelembe vett folytatást – a kórházi munka, az orvosi praxis mellett természetesen – itthon vagy külföldön képzeli-e el Claudia a közeli s távolabbi jövőben.

Ide kattintva visszanézhető az Édes2es összes adása videotárunkból!

Miről szól az Édes2es?

Szilvási Endre “verbális örömszerző műsora” olyan nőkről, akik teljesítményükkel, tehetségükkel, kreativitásukkal valódi értéket hoztak létre saját hivatásukban.

TV műsorunk minden hétfőn 22 óra 10 perctől jelentkezik új adásokkal!

Reklám