fbpx

FIX TV | Enigma – Az öngyilkos merénylők pszichológiája | 2018.08.29.

"Terrorista az lesz, akiben a gyűlölet nagyobb, mint a jövő reménye. Akiben gyűlölet lakozik, abban nincs hit, hiszen a hit a szeretetből fakad." (Tolvaly Ferenc)

Enigma – Az öngyilkos merénylők pszichológiája

Az Enigma legújabb adásában a terrorizmus legborzalmasabb és egyben legirracionálisabb formájáról, az öngyilkos merényletekről beszélgetünk Kis-Benedek József nemzetbiztonsági és Közel-Kelet szakértővel. Az adásban fontos pszichológiai és szociológiai kérdéseket boncolgatunk annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogy mi vezet oda, hogy valaki öngyilkos merénylő legyen és támadásokat hajtson végre.

öngyilkos merénylő, enigma, tv műsor, szakértő, közel-kelet, terrorizmus, terrorista, robbantás, bomba, háború, hogy lesz valaki terrorsta, miért robbantja fel magát, drábik

Fény derül arra kiből, hogyan és miért lesz öngyilkos merénylő. Vajon a puszta vallási fanatizmus elég ahhoz hogy valaki az életét, és ezzel együtt sok más emberét álldozza fel a hitéért, és egy általa vélt szent küldetésért? Vagy akadnak egyéb okai is, mint például a nevelés, életkörnyezet vagy a bosszúvágy?  Mint tudjuk, a terroristák között van egy jelentős réteg, amely tanult, gazdag és befolyásos emberekből áll. Ők az alap kövei egy-egy szervezetnek, akciónak, és nélkülük talán nem is lehetne beszélni sikeres terrorizmusról. Ez szembemegy azzal a hihedelemmel, hogy a terroristák alapvetően olyan emberek, akik lecsúsztak és az életben már nincs miért küzdeniük. öngyilkos merénylő, enigma, tv műsor, szakértő, közel-kelet, terrorizmus, terrorista, robbantás, bomba, háború, hogy lesz valaki terrorsta, miért robbantja fel magát, drábik

Adásunkban szó lesz arról, hogy vajon gyerekgyilkosnak számít-e az a személy, aki már egészen fiatal korban elkezdi egy gyermek felkészítését, kiképzését arra, hogy egy napon beteljestve sorsát, öngyilkos merényletet hajtson végre. Továbbá kiderül, hogy csak az iszlám fundamentalizmus az egyetlen vallási irányzat, amely öngyilkos merényleteket motivál, vagy van/volt e hasonló más hitvilágok önkényes igazságosztói közt is.

Előző adásunk ide kattintva érhető el, melyben a terrorizmus pszichológiai szempontjával foglalkozunk, mivel fontos megértenünk, hogy milyen okok vezetnek ahhoz, hogy valakiből terrorista szülessen. Ez különösen fontos ahhoz, hogy a terrorizmus terjedését világszerte le lehessen lassítani, illetve bizonyos esetekben megakadályozni.

Ide kattintva visszanézhető az Enigma össze korábbi adása!

Miről szól az Enigma?

A műsorban szakértők segítségével kutatjuk a függetlennek hitt történelmi, gazdasági és politikai események, érdekcsoportok között fennálló kapcsolatokat.

TV műsorunk minden szerdán 20:10-től jelentkezik új adással a FIX TV képernyőjén!

2 hozzászólás

  • FIX TV | Enigma - Nagy-Britannia terrorizmus-ellenes stratégiája | 2018.09.05. szerint:

    […] adásunk ide kattintva érhető el, melyben az öngyilkos merénylők pszichológiájával foglalkozunk. Mi vesz rá […]

  • FIX TV | Enigma - Az EU külügyminiszterek informális találkozója | 2018.09.12. szerint:

    […] adásunk ide kattintva érhető el, melyben az öngyilkos merénylők pszichológiájával foglalkozunk. Mi vesz rá […]

Reklám