fbpx

FIX TV | Game On – Ki nyeri a konzolháborút? | 2019.04.16.

Nyakunkon a generációs konzolváltás! A Sony vagy a Microsoft fejleszett jobban? A streaming szolgáltatásoké lesz a jövő? Vendégünk: Simonyi Gáspár, az IGN Hungary gaming rovatvezetője

Game On – Ki nyerheti a konzolháborút?

A Game On legújabb adásában egy érdekes témát fezegettünk, amelynek alapja a Sony vezetőjének, John Koderának a kijelentése volt, aki szerint elképzelhető, hogy 2020-ban már kapható lesz a legújabb Playstation konzol. A Game On adásában vendégünk volt Simonyi Gáspár, az IGN Hungary gaming rovatvezetője, akivel elemeztük a Sony és a Microsoft eddigi és várható teljesítményét a konzolpiacon. A konzol eladásokat és az exkluzív videojátékok eladásait tekintve a Playstation aratott nagyobb sikereket, de ezzel szemben a Microsoft nagyobb hangsúlyt fektetett a szolgáltatásainak fejlesztésére és bővítésére.

game on, generációváltás, konzol, streaming szolgáltatás, felhő, videojáték, ign hungary
Most derülnek ki a Game On kulisszatitkai.

A Playstation 4 és az Xbox One 2013 óta van jelen a piacon és csak kisebb hardware frissítésen estek át az elmúlt pár évben. A technológia fejlődésével célszerűvé vált egy újabb generációváltás, hiszen azóta elérhető a ray-tracing technológia, a 8K felbontás és “3D audio”-t is. Külön érdekesség, hogy időközben számos ötlet született, melyek szerint a jövőt nem az új generációváltás fogja jelenteni, hanem a streaming szolgáltatások elterjedése. A Google nemrég jelentette be a Stadia streaming szolgáltatását, melynek segítségével bármilyen eszközön (számítógépen, tableten, okostelefonon) képesek vagyunk a legújabb videojátékokkal játszani. A szolgáltatás lényege, hogy a játék nem a gépünket terheli, hanem a szolgáltató szerverei futattják a játékot és nekünk csak a játék irányításával kell foglalkoznunk. Ez különösen érdekes lehet azok számára, akik azért nem tudnak a legújabb videojátékokkal játszani mert nem rendelkeznek megfelelő hardware-rel.

felhő, cloud gaming, videojáték, stream, sony, playstation, xbox, microsoft, xcloud
Játékok a felhőben? Ez lenne a jövő?

A Sony és a Microsoft kitart a konzolok mellett, a Playstation legújabb “devkit” változatát már számos fejlesztői csapat megkapta és az Xbox-ból is több fajta kiadást kapunk majd. Az egyik változat kifejezetten a felhőszolgáltatásokra épül és a Microsoft igyekszik kihasználni az “xCloud” adta felhőszolgáltatásának lehetőségeit.

A videóból további érdekességek derülnek ki, valamint Ádám és Gáspár is kifejtik véleményüket a generációváltással kapcsolatban.

Kövessétek a Game On Twitch oldalát, valamint csatlakozzatok a FIX TV Discord közösségéhez is, ahol kibeszéljük a hét legfontosabb eseményeit vagy csak kiereszthetitek a gőzt. Facebook-on és Instagram-on pedig folyamatosan értesülhetsz a legfrissebb tudnivalókról, legyen az egy élő közvetítés, egy újabb adás vagy valami érdekesség!

Reklám