fbpx

FIX TV | Game On – Mega Man 11 videojáték BEMUTATÓ! | 2018.11.20.

A Capcom végre megmutatja, hogyan kell egy tisztességes Mega Man folytatást csinálni? Mega Man 11 videojáték bemutató a Game On-ban!

Game On – Mega Man 11 BEMUTATÓ!

Egy igazi klasszisról van szó, a Mega Man-t nem igazán kell bemutatni, hiszen a gyökerei egészen 1987-ig nyúlnak vissza. A NES-en megjelent játék számos folytatást megélt azon a platformon. A játék egykori fejlesztője, Keiji Inafune bejelentette a Mega Man Mighty No. 9. játékot, amelyre Kickstarter-en gyűjtöttek össze elég pénzt a támogatóktól, viszont a folyamatos késések és a negatív visszhangok miatt hamar csúfos kudarcba fulladt a projekt. A jogtulajdonos ezek után bejelentette, hogy készíteni fognak egy valódi folytatást, ami hű marad a játék eredeti koncepciójához.

mega man 11 bemutató, mega man teszt, capcom, japán, retro, NES, indie, videojáték
Végre valahára egy valódi Mega Man folytatás!

 

Első pillantásra láthatjuk, hogy kaptunk egy modern, de mégis retro játékot, ami abszolút felidézi azt a NES-es hangulatot, amit annak idején megszokhattunk. Nincsenek 8-bites grafikák, helyette egy új motort kaptunk, ami 3D-s effektekkel nyújt szép látványt. A 2D-s nézet megmaradt, így továbbra is előre haladva kell legyűrnünk a velünk szemben felbukkanó ellenségeket. A játék története nem túl acélos, lényegében megismerhetjük az ifjú Light és az ifjú Willy történetét. A játékban kiderül, hogy mi okozta a majdnem harminc éve tartó konfliktust. A fejlesztők maradtak az eredeti felállásnál, tehát adott nyolc robot a saját pályájukkal, aminek a végén le kell győznünk őket. Természetesen a végén nem maradhat el az ultimate bossfight, ahol több meneten át kell harcolnunk Dr.Wily ellen.

dr wily, dr light, capcom, videojáték, mega man 11
Ki gondolta volna, hogy ezek után harminc évik fognak viaskodni?

A játékot nem szabad alábecsülni, hiába érezzük úgy, hogy egy sima platformerről van szó, amit lehet, hogy már a 90-es évek óta kipörgettünk. A Mega Man 11 több nehézségi szintet kínál fel nekünk, ami nem véletlen. Az elején könnyedén haladunk, de a játék egyre nehezebbé válik és egyre bonyolultabb kihívásokkal nehezíti meg az előrejutásunkat. A játék során érdemes a különféle csavarokat és fogaskerekeket begyűjteni, mivel ezeket Dr. Light boltjában tudjuk beváltani különféle fejlesztésekért. A játék során érdemes jól taktikázni, hogy mikor használjuk el a bónusz életünket, az energia töltőnket vagy mikor váltunk egy másik fegyverre. Hamar érezhető, hogy a fejlesztők elsősorban az “oldschool” megközelítést tartották szemelőt, ami alaposan megdolgoztatja az idegrendszerünket és ahol többször kell majd neki futnunk egy-egy pályának.

mega man 11, videojáték bemutató, mega man teszt, capcom, indie, NES, retro, platformer
Nyolc kihívásokkal teli pálya, egy darabig nem fogunk unatkozni.

 

capcom, videojáték, mega man teszt, boss fight, főellenség, mega man 11 bemutató, game on
A pofonosztó Halászbásztya sem lesz könnyű ellenfél..

A bemutató során már alaposan megismerkedtünk a Game Over felirattal, de ennek ellenére a Capcom egy igazi retro platformerrel állt elő, ami hű maradt a sorozathoz. A pályatervezés tökéletes, a hangulat teljesen a retro korszakot idézi és a játékmenetben sem történt annyi változás, hogy ezt ne lehessen Mega Man-nak hívni. Egyedül a zene az, ami érzésünk szerint alulmaradt, mi inkább maradunk a régi 8-bites daloknál. A rajongók ezzel a videojátékkal végre kaptak egy becsületes folytatást, ami kárpótolja őket a hosszadalmas várakozásért és reméljük, hogy a Capcom ezen a vonalon folytatja tovább a sorozatot.

Miről szól a Game On?

Videójátékokkal foglalkozó TV műsor, melyben bemutatjuk az adott időszak legfontosabb, legjobb, vagy éppen legrosszabb játékait – egyes játékokba pedig hosszabb betekintést is nyerhetünk gameplay-ek formájában.

Reklám