fbpx

FIX TV | Game On – MELYIK A LEGJOBB?! FIFA 19 vs. PES 2019 teszt | 2018.10.09.

Egy örök kérdésre próbáltuk választ adni a Game On-ban. PES vagy FIFA a legobb fociszimulátor videojáték?!

FIFA 19 vs PES 2019 teszt – MELYIK A LEGJOBB FOCISZIMULÁTOR VIDEOJÁTÉK?!

Új év és ezzel újabb FIFA és PES sorozat látott napvilágot! Egyből felmerül a kérdés, hogy melyik fociszimulátor a jobb? A Konami Pro Evolution Soccer-je vagy az EA Sports FIFA sorozata a legautentikusabb futballszimulátor videojáték?

Erre a nehéz kérdésre próbált Game On Ádám választ adni a Game On adásában. A Game On megalakulása óta két kritika készült, ahol összehasonlítottuk és teszteltük az adott év két fociszimulátor játékát. Egyszer a FIFA 17 és a PES 2017 került elemzésre és egy évvel később pedig a FIFA 18 és a PES 2018.

MIT TARTOGAT A FIFA 19?

Nézzük meg, hogy a két játék milyen újdonságokkal várja a foci szerelmeseit. A FIFA 19 továbbra is nagy hangsúlyt fektet a multiplayer részekre, ami nem csoda, hiszen az Ultimate Team elképesztően sok embert képes magával rántani. Az Ultimate Team idén kevés jelentős újítással jelentkezik. A fejlesztők javarészt arra törekedtek, hogy csökkentsék a kőkemény FIFA játékosok és a casual játékosok közötti különbséget. Most már nagyobb eséllyel lendülhetünk neki, hogy összeépítsünk egy erős csapatot, anélkül, hogy több ezer órát fektetnénk a játékba. A fejlesztők több sikerélményt szerettek volna azoknak adni, akik nem megszállottként játszanak az Ultimate Teammel.

FIFA 19, ultimate team, FUT, teszt, game on, videojáték, game on ádám, UEFA, champions league, fociszimulátor

A várva várt karrier mód fejlesztések elmaradtak, ami csalódás lehet azoknak, akik szeretik ezt a játékmódot. Ezzel szemben a Journey kapott egy befejező részt, így a trilógia a FIFA 19-ben fog véget érni és immáron nem csak Alex Hunter-t irányíthatjuk, hanem féltestvérét Kim Hunter-t és Alex vetélytársát, Danny Williams-t is.

A Journey záró részét elkezdtük a Game On Twitch élő adásában, ami ide kattinva nézhető meg!

FIFA, FUT, journey, alex hunter, kim hunter, danny williams, EA sports, videojáték, fociszimulátor, story mode

PES, AZ IGAZI FOCISZIMULÁTOR?

Idén az EA Sports megkaparintotta az UEFA-tól a Bajnokok Ligája, valamint az Európa Liga licenszt, ami nagy érvágás a Konami számára. A japán fejlesztőcég jelentősen kevesebb pénzből gazdálkodik és az EA Sports folyamatos terjeszkedése miatt nem képesek végtelen mennyiségű licenszt felsorakoztatni a játékban. A Konami így, inkább nagyobb hangsúlyt fektet a játékélményre, amit sikerül jól eltalálni évről-évre. Érdemes kiemelni az idei MyClub-ot – amit egy lebutított Ultimate Team-ként lehet értelmezni -, hiszen itt is látszik, hogy a fejlesztők nagyobb erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy ezzel is felvegyék a harcot a FIFA egyeduralma ellen.

champions league, fifa teszt, pes teszt, license, licensz, fociszimulátor, UEFA jogok, foci, sport, FUT, alex hunter, game on ádám, game on

A Konami által használt FOX Engine remekül teljesít, ami tapasztalható és látható a játékosok mozgásában és labdakezelésében. A FIFA kétségtelenül árkád szinten mozog, ami főként a túlzott multiplayer központúságnak tudható be, hiszen az egy jóval pörgősebb játékélményt tartogat a játékosok számára. A PES lassabb és jóval taktikusabb, ahol ügyelnünk kell arra, hogy ki mennyire bírja szússzal a teljes 90 percet. A videojáték multiplayer része továbbra sem tökéletes, de látszik az erőfeszítés a fejlesztők részéről. Ez kicsit eltántorító lehet azoknak, akik a FIFA-ban megszokott pörgős és szinte azonnali matchmaking-hez vannak szokva. A PES-ban továbbra is több percet kell várnunk a lobby-ban, míg ellenfélre akad a gép, aki ellen játszhatunk.

konami, japán fejlesztő, PES, pro evolution soccer 2019, fifa 19, fociszimulátor, fox engine, FUT, myclub, game on ádám, game on, kritika, pes teszt

A fejlesztők igyekeznek minél több olyan licenszt bezsebelni a videojátékba, ami egy szűkebb réteg számára izgalmas lehet. Például elérhető a portugál, török, dán és hasonló kaliberű ligák. Természetesen a PC és az Playstation tulajdonosok számára nyitott a lehetőség az option fájlok használatára, így pár perc alatt be tudjuk tölteni az összes játékost, stadiont és mezeket.

pes teszt, pro evolution soccer teszt, kritika, game on ádám, konami, fox engine, myclub, konami, foci, fociszimulátor, videojáték

IDÉN A PES LEGYŐZTE A FIFA-T?!

A FIFA 19 és a Pro Evolution Soccer 2019 két alaposan kidolgozott videojáték és látszik, hogy a két fejlesztői gárda bevált sablonok mentén dolgoztak. A multiplayer szerelmesei számára továbbra is a FIFA a nyerő. A FUT egy remekül összetett és jól tálalt játékmód, ami sokáig képes az embert lekötni. A Pro Evolution Soccer 2019 továbbra is gameplay-ben erős, a játékosok mozgása teljesen élethű és a grafika is kiváló. Szomorúan vettük tudomásul, hogy az elmúlt években nagyon kevés innovatív megoldásokkal rukkoltak elő. Nagyon kevés esélyt látunk rá, de örülnénk egy harmadik szereplőnek, aki a semmiből bukkan fel és rázza fel az állóvizet a fociszimulátorok piacán.

Nézd meg a teljes adást, ahol Game On Ádám részletesen kifejti véleményét a FIFA 19 és a Pro Evolution Soccer 2019 videojátékokkal kapcsolatban.
Szeretnél még több összefoglalót látni? Kattints ide és nézd vissza a Game On korábbi adásait!

Kövess minket a Twitch csatornánkon!

Miről szól a Game On?

Videójátékokkal foglalkozó TV műsor, melyben bemutatjuk az adott időszak legfontosabb, legjobb, vagy éppen legrosszabb játékait – egyes játékokba pedig hosszabb betekintést is nyerhetünk gameplay-ek formájában.

1 comment

  • FIX TV | Game On – MELYIK A LEGJOBB?! FIFA 19 vs. PES 2019 teszt | 2018.10.09. | Games Box szerint:

    […] FIX TV | Game On – MELYIK A LEGJOBB?! FIFA 19 vs. PES 2019 teszt | 2018.10.09. […]

Reklám