fbpx

FIX TV | Game On – Októberi videojáték megjelenések

Call of Duty: Modern Warfare – PS4, Xbox One, PC – Október 25.

Idén sem maradunk Call of Duty nélkül, hiszen az Infinity Ward lázasan dolgozott a videojáték-sorozat legújabb részén. A játék egy új grafikus motort kapott, valamint ismét elérhető lesz az egyjátékos kampány. A rajongók számára ismerős lehet a visszatérő Captain Price is, aki fontos szerepet fog betölteni a játék történetében. Multiplayer fronton ez lesz az első rész a sorozatban, ami támogatni fogja a cross-play lehetőséget is, így egyszerre játszhatunk Playstation-ös, Xbox-os és számítógépes játékosokkal.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint – PC, PS4, Xbox One – Október 4.

Az október az FPS-ekről szól, hiszen a Call of Duty mellett egy újabb taggal bővül a Tom Clancy’s Ghost Recon sorozat. Nem nagy meglepetésünkre, a Ubisoft ismét egy nyitott világot tár elénk, ahol egy különleges osztag tagjaként kell majd vizsgálódnunk az Auroa nevű szigeten. A béta elég döcögősre sikeredett, amit a Game on Twitch streamjében is kipróbáltunk és elég vegyes érzelmeket váltott ki belőlünk. A végeredmény sem lett sokkal jobb a kritikusok véleménye alapján.

Afterparty – PS4, Xbox One, PC – október 29.

Egy érdekes indie címmel bővült a videojátékok megjelenési listája, hiszen az Afterparty-ban két halottat, Lolát és Milót kell majd irányítanunk azzal a céllal, hogy visszatérjenek az életbe. A cél eléréséhez végig kell majd járnunk az alvilági kocsmákat, az asztal alá isszuk magát a Sátánt és különféle vicces feladatokat kell majd megoldanunk. A párbeszédekre is nagy hangsúlyt fektettek a fejlesztők, amelyek befolyásolják majd a játék menetét.

Medievil – PS4 – Október 25.

Tömény nosztalgia – visszatér a Medievil, ami az 1998-ban kiadott videojáték remake-je lesz. A Sony első játékkozolján nagy sikert aratott a játék és egy egész generáció nőtt fel a rémmesén. A Concrete Genie mellett ez a második PS4 exkluzív cím, ami megjelenik októberben és a rajongók már nagyon várják, hogy ismét harcba szálljanak a hős lovaggal, Sir Daniel Fortesque-val.

The Outer Worlds – PC, PS4, Xbox One – Október 25.

Az Obsidian Entertainment egy újabb RPG-vel kedveskedik a műfaj szerelmeseinek. A fejlesztő gárda nevéhez fűződik a South Park videojáték, a Pillars of Eternity vagy a Fallout: New Vegas. Az eddigi előzetesek alapján egy izgalmas világ vár minket, ahol szabadon kalandozhatunk kedvünkre és az eddigi videókból abszolút érződik a Fallout érzés. A Shrink Ray nevezetű fegyver pedig külön viccesnek ígérkezik, aminek segítségével összezsugoríthatjuk ellenfeleinket.

GRID – PC, PS4, Xbox One – Október 11.

A Codemasters gondozásában érkezik egy újabb autóversenyzős játék, amit eredetileg szeptemberben terveztek kiadni, de végül októberre került a megjelenési dátum. Ez a TOCA-sorozat tizedik tagja és ezzel a videojátékkal tervezik reboot-olni a GRID sorozatot. Fernando Alonso részt vett a játék fejlesztésében, mint szaktanácsadó, amit valahogy úgy tudunk elképzelni, mint ahogyan Andres Iniesta segített a Konami fejlesztőinek a PES-nél. A fősztori végén pedig Alonso ellen kell majd versenyeznünk és a fejlesztők elmondása szerint több mint 400 egyedi MI van a játékban, akik különféle stílust képviselnek az aszfalton és ha nagyon gyakran koccanunk össze velük a pályán akkor egyre aggresszívabban fognak a gázra lépni.

Disco Elysium – PC – Október 15.

A Disco Elysium egy elképesztően merész vállalkozás egy független fejlesztőgárdától. A fejlesztők elmondása szerint az RPG videojáték körülbelül 60 órás játékidővel rendelkezik, de a maximalista játékosok 90 órával is számolhatnak. A speedrun kedvelőinek 30 órát saccoltak, ami egy független fejlesztésű játéknál igazán dícséretre méltó. Érdemes lesz elmélyülni a részletekben, hiszen alapvetően egy detektívsztoriról van szó, ami a Revachol nevű városban játszódik. A Disco Elysium szövegkönyve több, mint 1 millió szót tartalmaz és legalább háromszor kell végigjátszanunk a játékot ahhoz, hogy ennek a nagy részét lássuk.

Concrete Genie – PS4 – Október 8.

A Concrete Genie-t még 2017-ben jelentették be és egy érdekes koncepcióra épül az egész játék, miszerint egy varázsecset segítségével kell különféle motívumokat, szörnyeket és ábrákat festenünk a város falaira. A videojáték nagy hangsúlyt fektet a Dualshock mozgásérzékelőjére, aminek segítségével felfesthetjük művészeti alkotásunkat a falra. Egy kis gyakorlás után egészen könnyedén elsajátítható ez az intuitív irányítás. A játék technikai és vizuális kivitelezése remek lett, viszont felnőtt fejjel a játékmenet nem biztos, hogy mindenkit leköt, hiszen a Sony egyértelműen a fiatalabb korosztályt tervezte megszólítani ezzel az exkluzív címmel. A Game On Twitch streamjében is randalíroztunk graffitis főhősünkkel a városban, ahol egészen menő művészi alkotásokkal dobtuk fel a város képét.

A Game On minden kedden és csütörtökön jelentkezik új streamekkel a Twitch-en! Kövessetek minket Facebook-on és Instagram-on is, hogy ne maradjatok le a legfrissebb hírekről! Discord csatornánkra is várunk mindenkit!

Reklám