fbpx

FIX TV | Game On | Spider-Man teszt – EZ A LEGCSODÁLATOSABB PÓKEMBER?! | 2018.10.02.

Spider-Man teszt a Game On adásában! Ez lenne a legcsodálatosabb Pókember videojáték valaha?!

Game On – Marvel’s Spider-Man videojáték teszt

Túl sok Spider-Man-es videojáték nem nagyon került piacra, leszámítva a 2002-ben megjelent Spider-Man-t, ami leginkább a Pókember film promótálására készült el. Az Insomniac Games gondolt egyet és bő 18 évvel később tovább fejlesztette ezeket a játékokat. Időközben a pókemberes filmek terén nem volt hiány a reboot-okból és már mindenki könyökén jött ki, ahogyan Ben bácsit elintézik a forgatókönyvírók.

pókember, marvel's spiderman, marvel, szuperhős, venom, fixtv, fixhd, game on, pókember kritika, teszt, vélemény, videojáték, ps4, playstation exkluzív, insomniac games

Az Insomniac Games által kitalált történetben Peter Parker már nyolc éve szuperhősként védelmezi New York városát és tagja az Avengers-nek. A játék fő mozgatórúgója, hogy Peter Parker miként tudja magánéletét és karrierjét egyszerre egyengetni. A korábbi játékokkal az volt a legnagyobb probléma, hogy az épületek közötti közlekedés darabos volt és monoton, köszönöviszonyban sem volt azzal,a mit a filmvásznon láttunk.

Szerencsére az Insomanic Games-nek most sikerült egy ruganyos Peter Parker-t megalkotnia és garantáltan hozza az elvárt élményt. A felhőkarcolok között a lengedezés iszonyatosan látványos és egyben szorakoztató. A kamerarendszer és a harcrendszer sikeresen felnő a feladathoz, hiszen jól kiegészítik egymást. A játékban könnyedén tudunk tájékozódni és az irányíthatóság is egyszerű, ami szórakoztatvá teszik a harcokat. A fejlesztők által megalkotott smart-aim system-nek a lényege, hogy a hozzánk legközelebb álló ellenségre összepontosít. Fehér felvillanásokkal jelzi nekünk a játék, hogy ki lesz a következő, aki megtámadhatunk.

A Game On egyik Twitch-es streamjében is nyúztuk a játékot, ahol már az elejétől látszott, hogy egy alaposan átgondolt és kidolgozott játékkal lesz dolgunk. A fejlesztők ügyeltek arra, hogy a lehető legautentikusabb élményt kapjuk, hiszen Spider-Man rajongók ezrei szeretnék azt átélni, ahogyan lengedezünk New York utcái fölött. Az alábbi videóban összeszedtük a stream legjobb pillanatait.

A játékban Spider-Man külsejét változtatni tudjuk, mivel számtalan ruházat közül válogathatunk és mindegyiknek megvan a saját tulajdonsága. Továbbá, mindenféle kiegészítő kütyük állnak rendelkezésünkre, amiket akció közben bevethetünk a ránk támadó ellenséggel szemben. Használhatunk hálóaknát, hálóbombát vagy akár mindenkit összekötözhetünk pókhálónkkal és úgy támadunk. Természetesen lehetőségünk van lopakodni is, így aki a mennyezetekről lelógva, lesből szeretne támadni az könnyedén megteheti. Skill pontjainkat elkölthetjük mindenféle fejlesztésekre, ami által újabb és újabb képességekkel tudjuk felruházni Peter Parker-t.

Biztosan vagyunk benne, hogy az E3-as teaser óta sokak már alig várták, hogy megjelenjen a legújabb Spider-Man videojáték. Szerencsére nem kellett csalódnunk a végeredményt látva, mert egy rendkívül szórakoztató játékról van szó, ami hangulatában is hozza a kötelezőt. Ettől függetlenül nem ez lesz az év játéka, hiszen túl sok innovatív megoldást nem láttunk a játékban, ami nagy kár, így leginkább az elődjeihez képest egy feltúrbozott pókember videojátékot kaptunk. A magyar feliratért azért mindenképpen jár a plusz pont!
Nézd meg a teljes adást, ahol Game On Ádám részletesen kifejti véleményét a Marvel’s Spider-Man játékkal kapcsolatban.

Szeretnél még több összefoglalót látni? Kattints ide és nézd vissza a Game On korábbi adásait!

Kövess minket a Twitch csatornánkon!

Miről szól a Game On?

Videójátékokkal foglalkozó TV műsor, melyben bemutatjuk az adott időszak legfontosabb, legjobb, vagy éppen legrosszabb játékait – egyes játékokba pedig hosszabb betekintést is nyerhetünk gameplay-ek formájában.

Reklám