fbpx

FIX TV | Game On – Starlink: Battle for Atlas VIDEOJÁTÉKTESZT! | 2018.12.11.

Végre valami újat és merészet mutatott a Ubisoft? Starlink: Battle for Atlas videojáték teszt a Game On-ban!

Game On – Starlink: Battle for Atlas játékteszt!

A Game On adásában az Ubisoft egyik új címét teszteltük, ami nem kapott akkora nagy marketing felhajtást, mint mondjuk az Assassin’s Creed, de szerencsére képes ugyanúgy lekötni minket. A francia cég gondolt egy merészet és egy olyan játékot alkotott, amihez külön NFC chip-es műanyag kiegészítők tartoznak, amelyek befolyásolják a játékmenetet. Az úgynevezett toys-to-life technológia nem új, hiszen korábban láthattuk már a Skylanders vagy a Disney Infinity-nél, ahol a figurákat be tudjuk szekennelni, amelyek aztán azonnal megjelennek a játékban.

A nagy kérdés az, hogy vajon a játékfejlesztő cég miért várt ilyen sokáig, hogy egy toys-to-life játékot készítsen, hiszen összeségében kevesen haraptak rá erre a technológiára. A Nintendo-nál, viszont az Amiibo egészen jól fogy, így nem elképzelhetetlen, hogy ez adta az ihletet. Ezt leszámítva a Ubisoft maradt az open world-nél, így csak félig lehet elmondani, hogy a francia cég nagy kockázatot vállalt volna ezzel a videojátékkal.

A Starlink: Battle for Atlas a Nintendo egykor nagy sikerű sorozatának, a Star Fox utódjának is tekinthetjük, hiszen egy nyílt világú akció-sci-fi játékról van szó. A japánok nem engedték volna, hogy egy ilyen cím alatt szülessen meg a játék, így kompromisszumos megoldásként a játék Switch-es verziója megkapta Fox McCloud-ot, a sorozat főhősét, akivel külön küldetéseket vihetünk végig. Ez nyílván nem esett jól a többi játékosnak, akik Playstation-re vagy Xbox-ra szerezték meg a játékot, de a Nintendo mindig is ügyelt arra, hogy hol és milyen környezetben jelennek meg az általa készített hősök.

A teljes adásban bemutatjuk a Starter Pack-et, ami tartalmazza a játékot, 3 fegyvert, 1 pilótát és egy repülőt. Az újabb műanyag kiegészítőket 10.000 forint körüli áron lehet beszerezni, így aki újabb fejlesztéseket szeretne annak mélyen a zsebébe kell nyúlni. A Ubisoft nem egészen a magyar pénztárcákat vette figyelembe a játék értékeseítése során, így érdemesebb akciósan beszerezni ezt a címet azoknak, akik  egy űrsiklós akció-RPG játékkal szeretnék elütni az időt.

Miről szól a Game On?

Videójátékokkal foglalkozó TV műsor, melyben bemutatjuk az adott időszak legfontosabb, legjobb, vagy éppen legrosszabb játékait – egyes játékokba pedig hosszabb betekintést is nyerhetünk gameplay-ek formájában.

Reklám