fbpx

FIX TV | Restart | 2018.07.12.

Nem baj, ha robot a főnök? Átalakul a legnépszerűbb böngésző! – A nap legérdekesebb tech hírei a Restartban!

Facebook leállás Európában!

A legnagyobb közösségi oldal rengeteg embernél csak részben, vagy egyáltalán nem akart működni és a leállás érintette az asztali és a mobilos verziót is.

facebook nem működik, leállás, európa, facebook, számtech műsor, restart
forrás: downdetector.com

A Downdetector képe alapján jól látható, hogy a Facebook elérhetősége Európában kritikus volt. Úgy tűnik, hogy a haldokló elérésnek köze van ahhoz, hogy bizonyos Androidot futtató készülékeken a legutóbbi frissítés óta nem akar stabilan működni a közösségi oldal alkalmazása sem. A Google Play áruházban számtalan bejegyzés született a hibával kapcsolatban, mivel az alkalmazás elindításakor azonnal összeomlik és az újratelepítés sem segít megoldani a problémát.


Az emberek többsége szerint nem baj, ha robot lenne a főnöke

Az Future Workplace és az Oracle kutatása szerint a munkavállalók készen állnak a mesterséges intelligencia használatára, viszont a vállalatok mégis sokszor kudarcot vallanak az AI bevezetése és a munkaerő felkészítése során. A felmérés egyik legérdekesebb része, hogy az emberek válaszaik alapján készen állnak arra, hogy robotoktól fogadjanak el utasításokat a munkahelyükön. A felmérésben 1320 HR vezetőt és munkavállalót kérdeztek meg az Egyesült Államokban. A kutatásból az is kiderül, hogy az emberek szívesen használnának mesterséges intelligenciát a munkájuk során és tisztában vannak a technológia előnyeivel. A vállalatok nem támogatják eléggé az alkalmazottakat a mesterséges intelligencia használatában, aminek eredménye, hogy elavuló tudásbázissal, munkaerő elvesztéssel és csökkenő termelékenységgel kell szembenézniük.

oracle, robot, AI, mesterséges intelligencia, számtech műsor, restart
Forrás: https://www.personneltoday.com

A felmérésből az is kiderül, hogy a magánéletben az emberek 70%-a használ valamilyen AI technológiát, míg a munkahelyen a HR szakemberek csak 6%-a használja az AI rendszereket. A munkavállalóknál 24%-a használ valamilyen mesterséges intelligencia megoldást a munkahelyén.

A válaszódok egyetértettek abban, hogy az AI pozitív hatással van a vállaltokra, aminek legnagyobb előnye a nagyobb termelékenység.


Újabb nagy változtatás a Google-nál!

Nagy változtatások érkeznek a Google-nél, hisz a Gmail és a Térkép után most a legnépszerűbb böngésző következik, a Chrome kap új külsőt. Az újdonságokat egyelőre a Google Canary-ban lehet megtekinteni, mivel ez elsősorban még csak fejlesztőknek lett közzétéve, viszont saját felelősségre bárki letöltheti. Ez nem tekinthető stabil verziónak, így ne lepődjön meg senki, ha váratlanul összeomlik vagy ha nem máködik megfelelően a böngésző. Az új kezelőfeület a Material Design (“anyagszerű megjelenés”) formanyelvet követi, amit még 2014-ben jelentettek be a Google fejlesztői konferenciáján. Ezt a felületet minden szolgáltatásuk megkapja és a lényege, hogy letisztult formákat kapunk, reszponzív effekteket, árnyékok és megvilágosításokat, amely segít érzékeltetni a mélységet.

google chrome, új design, számtech műsor, restart, informatika

A Mashable gyorsabb működésről számolt be az új verzió tesztelésekor, valamint az új design-ban megváltoztak a fülek formái, a színek és a figyelmeztetések.

A Google nem közölte, hogy pontosan mikor kapja meg mindenki ezeket a változásokat a stabil verzióban. A Digital Trends azt feltételezi, hogy szeptember másodikán kapja meg mindenki a frissítést, mivel ekkor lesz a Chrome születésnapja is.


Nézd meg a Restart teljes adását, hogy ne maradj le a nap legérdekesebb számtech híreiről, valamint megválaszoljuk a nézők informatikai kérdéseit is!

Szólj hozzá élő adásainkhoz Facebook-on, Skype-on vagy telefonon keresztül minden hétköznap 18:25-től a FIX-en!

Korábbi adásainkat ide kattintva nézheted vissza a videótárból!

 

Reklám