Főoldal » Bejegyzések » FIX TV | Restart | 2018.07.25.

FIX TV | Restart | 2018.07.25.

A 4K-s HDR-ben jobb az AMD! Gamertelefont fejleszt a Samsung?

A nap legérdekesebb számtech hírei a Restart-ban!


Az AMD a jobb 4K-s HDR-ben!

Kevés teszt készült arról, hogy ha a HDR-t aktiváljuk egy 4K-s képernyők akkor az milyen terhelés alá helyezi a különböző hardverkonfigurációkat. A computerbase.de szakértői éppen ezért, úgy döntöttek, hogy felépítenek erre egy kísérletet. Elméletben a HDR bekapcsolásával nem szabad, hogy visszaesést tapasztaljuk a teljesítményben olyan grafikus vezérlőknél, amelyek hardverszinten támogatják a HDR-t. A tesztelés során az AMD Radeon RX Vega 64-es grafikus kártyáját egy NVIDIA GeForce GTX 1080-nal hasonlították össze és nem várt eredményre jutottak. Az összehasonlítás során kiderült, hogy az AMD hardver kevesebbet esik vissza, mint az NVIDIA kártyáé. Az eltérések akkor jelennek meg amikor az SDR renderelést HDR-re váltják. Az eltérések pontos okát még nyomozzák a szakértők, de könnyen elképzelhető, hogy a megoldás driverszinten keresendő. Érdekes módon, hogy az NVIDIA által felkarolt Mass Effect Andromedánál ilyen különbségek nem jelentkeznek (…nagy kár, hogy csak ennyi pozitívumot tudhat magáénak),

A Samsung gamertelefont fejleszt?

A Nokia emlékezetes N-Gage “gamertelefonja” érdekes húzás volt akkoriban, de kimagasló sikereket nem hozott a vállalat számára. Meglepő módon, olyan pletykákat hallani, hogy most a Samsung töri a fejét egy kifejezetten játékosoknak szánt android-os készüléken. A Razer, a Xiaomi és az ASUS rendelkezik már gamertelefonnal és ezek egyre felkapottabbak a felhasználók körében. Az MMDDJ_ néven jól informált szivárogtató forrásai szerint a Samsung is beszállt a gamertelefonok fejlesztésébe. A fejlesztést leszámítva, túl sok konkrét információ nem derült ki, így csak találgatni tudunk a specifikációkról és funkciókról. Kétség nem férhet ahhoz, hogy a cég az aktuális csúcshardvert fogja alapul venni, hogy zökkenőmentesen tudjunk majd rajta játszani a legújabb játékokkal. A Razer 120 Hz-es kijelzővel csábítja a felhasználókat, míg az ASUS a túlhajtott Snapdragon 845-tel hívja fel magára a figyelmet. Ennek fényében a Samsungnak sem árt majd keresnie egy olyan fukciót vagy szolgáltatást, amivel kitűnhet a piacon.

samsung, gamertelefon, restart, számtech, telefon, okostelefon, informatika


Nézd meg a Restart teljes adását, hogy ne maradj le a nap legérdekesebb számtech híreiről, valamint megválaszoljuk a nézők informatikai kérdéseit is!

Korábbi adásainkat ide kattintva nézheted vissza a videótárból!

Miről szól a Restart?

Informatikai tanácsadó TV műsorunk hétköznaponként jelentkezik 18:25-től a FIX TV képernyőjén, amiben beszámolunk a legfrissebb számtech hírekről és nézőink informatikai kérdéseire válaszolunk. Várjuk hozzászólásodat, kérdésedet telefonon, Skype-on vagy Facebook-on keresztül.

Reklám