Főoldal » Bejegyzések » FIX TV | Restart | 2018.07.26.

FIX TV | Restart | 2018.07.26.

Direkt lassítja a Google a Youtube-ot? Nincs több teljesítmény visszaesés a MacBook Pro-nál!

A nap legérdekesebb számtech hírei a Restart-ban!


Az Apple új frissítést adott ki a MacBook Pro-hoz!

Az Apple új MacBook Pro laptopjainál hamar kiderült, hogy a gép gyorsan túlmelegszik, ami miatt jelentős mértékben visszaesik a gép teljesítménye. Nem is akárhogy, a régi MacBookoknál is lassabb lesz a gép, ami elég kiábránditó figyelembe véve a horribilis vételárat. A cég elismerte és orvosolta a problémát egy szoftverfrissítéssel, ami megoldja a gondokat.

apple, macbook pro laptop, informatika, számítógép, restart, tv műsor, számtech hírek

Az Apple szerint a firmware-ből egy hiányzó kulcs volt az oka a problémának, ami közvetlenül hatással volt a hőkezelést végző rendszerre. A processzor órajele nagyobb terhelésnél drasztikusan visszaesett. A gép nagyobb terhelésnél forró lesz és a CPU belassít, hogy az alkatrészek lehűlhessenek és ne történjen nagyobb kár a rendszerben.

Az Apple a Core i9-es modellkehez kiadta a hibajavítást, ami a macOS High Sierra 10.13.6 részeként érkezett meg. Az újabb tesztek azt mutatják, hogy ez a javítás valóban segít.


Direkt lassítja a Google a Youtube-ot konkurens böngészőkben?

Nem elég, hogy a Google 1,4 billió forintnak megfelelő büntetést kapott az EU-tól a versenytörvények megsértése miatt, most úgy néz ki, hogy hasonló okokból egy újabb büntetésre számíthat. A Mozilla azzal vádolja a keresőcéget, hogy direkt lassítja be a Youtube-ot a konkurens böngészőkön.

A Mozilla egyik mérnöke Twitteren vádolta meg a Google-t, mivel szerinte a cég a Youtube egy eltérő változatát használja a Chrome, Edge és Firefox számára. A konkurens böngészők esetében az oldal számos funkciót szoftverből emulál, ami lassabb, mint ha natívan töltené be ezeket a funkciókat.

youtube, google, EU, bírság, lassú, chrome, mozilla, firefox, restart, számtech hír, tv műsor

A mérnök szerint akár 5 másodpercbe is telhet mire sikerül betölteni az oldalt a Mozilla és a Microsoft böngészőjén, míg ugyanez a Chrome-ban egyetlen másodpercet vesz igénybe.


Nézd meg a Restart teljes adását, hogy ne maradj le a nap legérdekesebb számtech híreiről, valamint megválaszoljuk a nézők informatikai kérdéseit is!

Korábbi adásainkat ide kattintva nézheted vissza a videótárból!

Miről szól a Restart?

Informatikai tanácsadó TV műsorunk hétköznaponként jelentkezik 18:25-től a FIX TV képernyőjén, amiben beszámolunk a legfrissebb számtech hírekről és nézőink informatikai kérdéseire válaszolunk. Várjuk hozzászólásodat, kérdésedet telefonon, Skype-on vagy Facebook-on keresztül.

Reklám