Főoldal » Bejegyzések » FIX TV | Restart | 2018.08.06.

FIX TV | Restart | 2018.08.06.

Duplázódhatnak a mobil árak? A Samsung összehajlitható mobilja akár 2000 euró is lehet!

A nap legérdekesebb számtech hírei a Restart-ban!


Samsung – Huawei háború!

A Samsung gőzerővel dolgozik az összehajlitható telefonjának fejlesztésén, amit egyes vélemények szerint a januári CES rendezvényen szeretné elsőként bemutatni. A koreai gyártó igyekezete azért is fontos, mivel többekközt a Huawei is szeretné megelőzni az állítólagosan Galaxy F névre keresztelt készülék megjelenését. Jelenleg a Samsung  tart a legelőrébb az új kijelző fejlesztése terén, mégis a tervezett 2000 eurós vételár elrettentő lehet majd a vásárlók számára. A Huawei ezzel szemben kis darabszámba szeretné értékesíteni eszközeit, amivel inkább a vállalkozó szellemü felhasználókat célozná meg. A kinai cég ahogy korábban is már jelezte, szeretne az élre törni és a legnagyobb mobilgyártóvá válni, amit nagyban segithetne egy a világon elsőként bemutatott összehajlítható mobiltelefon. A Huawei – Samsung versengése persze jó is lehet a felhasználók számára egészen addig, amig a biztonságra és a minőségre helyezik a hangsúlyt.

 

Eddiginél 10x jobb lesz a Tesla “öntudata”?

A Tesla legújabb hangzatos bejelentése, hogy lecseréli a jelenleg is használatos Nvidia képfeldozó csippeket az autóikban, amik a környezeti viszonyok feltérképezésén dolgoznak. Nem kisebbet ígér Pete Bannon, a Tesla igazgatója, minthogy a saját fejlesztésü csip által 10x jobb lesz a kocsi képfeldolgozása. Az Nvidia fejlesztése maximum 200 képkocka/másodperc üzemmódban képes dolgozni, mig a jelenleg már tesztelés alatt álló Tesla GPU 2000 képkockát képes feldolgozni, minden egyes másodpercben. Elon Musk és csapata már két éve fejleszti titokban új chipjét, amit elsősorban a önvezető funkcióval ellátott Model 3, Model X és Modes S autóiban szeretnék alkalmazi. A TechCrunch értesülései szerint a váltás elsősorban azért fontos a cég számára, mivel igy nem kell várniuk az Nvidia következő fejlesztésére. Igéretek szerint, hasonló áran fogják előállitani a csippeket, mint amennyiért kapták azokat az Nvidia számitástechnikai vállalattól.


Nézd meg a Restart teljes adását, hogy ne maradj le a nap legérdekesebb számtech híreiről, valamint megválaszoljuk a nézők informatikai kérdéseit is!

Korábbi adásainkat ide kattintva nézheted vissza a videótárból!

Miről szól a Restart?

Informatikai tanácsadó TV műsorunk hétköznaponként jelentkezik 18:25-től a FIX TV képernyőjén, amiben beszámolunk a legfrissebb számtech hírekről és nézőink informatikai kérdéseire válaszolunk. Várjuk hozzászólásodat, kérdésedet telefonon, Skype-on vagy Facebook-on keresztül.

1 comment

Reklám