Főoldal » Bejegyzések » FIX TV | Restart | 2018.08.07.

FIX TV | Restart | 2018.08.07.

Itt az Android 9.0 Pie, a vártnál sokkal hamarabb, rengeteg újdonsággal!

A nap legérdekesebb számtech hírei a Restart-ban!


Sok újdonsággal érkezett az új Android!

Az amerikai cégóriás kiadta legújabb Android operációs rendszerének végleges verzióját, a vártnál jóval hamarabb. A neve Android 9 Pie, ami már a legújabb telefonok többségén elérhető is lesz. Legnagyobb újdonsága az új navigációs rendszer. Egyetlen home gomb kap helyet középen, a nemrég használt appokat pedig onnan felfele simítva érhetjük el. Legtöbb esetben elérhető lesz egy apró vissza gomb is bal oldalon, de nem mindig lesz látható. A mesterséges intelligencia figyelni fogja milyen appokat használunk, és ennek megfelelően fogja kezelni őket, továbbá kémleli hogyan változtatjuk a fényerejét a kijelzőnek és később automatikus fogja ezt megtenni helyettünk. Belekerült az új digitális jóléti program is, ami segitségével leszokhatunk majd az állandó mobilozásról. Az új ne zavarj móddal, lenémithatjuk a különböző értesítéseket. A Wind Down pedig segiteni fog, hogy Facebookozás helyett inkább aludjunk, amit azzal fog elérni a telefon, hogy szürkeárnyalatosra állítja a kijelzőt. Ez a digitális jóléti program ellenben, csak ősztől lesz elérhető a felhasználók számára.

Októberben jön a Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL!

Kiszivárogtatták a Google saját márkás csúcstelefonjainak megjelenése dátumát. Egy közétett kanadai reklámból megtudjuk, hogy a Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL okotelefonjai október 4.-én érkeznek. Ezután pedig a Pixel 3 XL-ről szivárgott ki mindent egy ukrán tech blogger, aki videót is mellékelt a telefonról. Már biztosan tudhatjuk, hogy megkapja az iPhone X-en debütált betüremkedést. Az Android Pie operációs rendesszerel érkezik, kijelzője 1440×2960 pixeles lesz. A sebességért egy nyolcmagos Qualcoom processzor fog gondoskodni, feltehetően egy Snapdragon 845, amit egy Adreno 630-as grafikus chip és 4 GB RAM egészit ki. A dobozban helyet kap a Pixel Buds vezetékes változata, ami USB-C csatlakozóval érkezik.


Nézd meg a Restart teljes adását, hogy ne maradj le a nap legérdekesebb számtech híreiről, valamint megválaszoljuk a nézők informatikai kérdéseit is!

A Restart tegnapi adása ide kattintva érhető el.

Korábbi adásainkat ide kattintva nézheted vissza a videótárból!

Miről szól a Restart?

Informatikai tanácsadó TV műsorunk hétköznaponként jelentkezik 18:25-től a FIX TV képernyőjén, amiben beszámolunk a legfrissebb számtech hírekről és nézőink informatikai kérdéseire válaszolunk. Várjuk hozzászólásodat, kérdésedet telefonon, Skype-on vagy Facebook-on keresztül.

1 comment

Reklám