Főoldal » Bejegyzések » FIX TV | Restart | 2018.08.08.

FIX TV | Restart | 2018.08.08.

Jön a Xiaomi olcsó csúcstelefonja, ami jobb lehet legtöbb vetélytársnál!

A nap legérdekesebb számtech hírei a Restart-ban!


A Xiaomi új erőgépe!

Kiszivárgotatott információk alapján A Xiamoi Pocophone F1 lehet a legolcsóbb Snapdragon 845-tel szerelt mobiltelefon a piacon. A AnTuTu benchmark app felületén elérhető adatok alapján, egészen magas 285 302 pontot kapott. Ez a teljestmény azért is elképesztő, mivel az eszköz várhatóan 500 dolláros áron érkezhet Európába. Már korábban is tudni lehetett hogy 4000 mAh-s akkumlátorral és mesterséges intelligenciára épülő dupla kamerával érkezik, és a 6 hüvelykes kijelző alatt elvileg 6 GB RAM és 64 GB tárhely lapulhat. Emelett a magas teljesítményét a Snapdragon 845-ös SoC-t folyadékhütéses rendszernek köszönheti, amivel sikerült maga mögé utasitani a julius top 10 csúcstelefonjának nagy részét.

 

Az Apple virtuális billentyűzetet tenne a MacBook-okba?

Az Apple legutóbbi szabadalmi bejegyzése nagy port kavart a média háza táján, hiszen a levédett ötletek alapján virtuális billentyűzetet tenne a kérdéses eszközeibe. Egyenlőre ez persze csak szabadalom, de az Apple mindig boldogan nyúlt hozzá az addig a piacon jól bevált technológiákhoz, hogy azokat száműzze eszközeiből. A fizikai billentyűzetet egy alacsonyabb felbontású kijelező váltaná, ami egyik nagy előnye lehetne, hogy bármilyen karakterkészlettel használhatnánk a számitógépet. Emelett a touchpad is hasonló sorsra kerülhetne, ami ugyancsak rejtett formában lenne elhelyezve. Ha megvalósulnának az Apple szabadalmai, akkor az iPhone-ok esetében alkalmazott 3D Touch réteget és a Taptic-Engine segitségvel olyan hatást érnének el, mintha valódi gombokat használnánk.


Nézd meg a Restart teljes adását, hogy ne maradj le a nap legérdekesebb számtech híreiről, valamint megválaszoljuk a nézők informatikai kérdéseit is!

A Restart tegnapi adása ide kattintva érhető el.

Korábbi adásainkat ide kattintva nézheted vissza a videótárból!

Miről szól a Restart?

Informatikai tanácsadó TV műsorunk hétköznaponként jelentkezik 18:25-től a FIX TV képernyőjén, amiben beszámolunk a legfrissebb számtech hírekről és nézőink informatikai kérdéseire válaszolunk. Várjuk hozzászólásodat, kérdésedet telefonon, Skype-on vagy Facebook-on keresztül.

Reklám