fbpx

FIX TV | Tippmester – Elemezzünk a negyeddöntőt, irány az elődöntő! | 2018.07.09.

Tippmester – Irány az elődöntő!

Az már biztos, hogy a világbajnokság győztese európai csapat lesz, hisz Belgium és Franciaország győzelmével Brazília és Uruguay búcsúzik a tornától. Ez nem is annyira szokatlan, ha megnézzük az elmúlt három világbajnoki döntő párosításait.

foci, vb, döntő, elmúlt három döntő, európa, trófea

Belgium egy magabiztos első félidőt produkált, ami korántsem tetszett Neymaréknak. Fernandinho szerencsétlen öngólja a belga szögletnél hamar megadta a meccs alaphangulatát. A fokozódó belga nyomást nehezen bírta a brazíl védelem. Roberto Martíneznek sikerült meglepnie a brazilokat azzal a húzásával, hogy Lukakut kitolta a szélre. Ennek eredményeként a De Bruyne – Hazard – Lukaku trió egy igazán veszélyes támadóegységnek bizonyult. A belgák második góljánal lehetett ezt a legjobban látni, aminek a vége egy hatalmas De Bruyne bombagól a kapu jobb alsó sarkába.

A meccs egy vitatott pontja Kompany becsúszása Gabriel Jesus ellen, amit a bíró nem fújt be, valamint a VAR sem ítélte jogosnak a tizenegyest.

Renato Augustonak sikerült szépítenie egy jól célzott fejessel, ami elsősorban Coutinho jó beadásának volt köszönhető. Ez a szépítő gól kevés volt ahhoz, hogy a brazíl csapat erre építve összehozzon egy újabb gólt és vele együtt kiharcolja a hosszabbítást. Neymarnak nem kell túl sokat szomorkodnia, hiszen túlzott színészkedéséből számtalan mém született és van, ahol már része a fociedzéseknek:

Franciaország is magabiztos játékkal győzte le Uruguay-t. Először Varane szerezte meg a franciák vezető gólját, utána pedig Griezmann rúgta rá kapura a labdát, ami szerencsés módon bepattant Muslera kezeiről. Anglia szintén könnyedén jutott túl Svédország csapatán, akik kevés helyzetet tudtak kidolgozni és a védekezésük is gyengének bizonyult az angol támadások ellen. Anglia ezzel a győzelemmel 28 év után ismét ott van a világbajnoki elődöntőben.

Horvátország döcögös játékkal nagy nehezen legyőzte a házigazda orosz válogatottat, akik eszméletlen teljesítményt nyújtottak. Az orosz szurkolók pedig folyamatosan gondoskodtak arról, hogy jó legyen a hangulat a sochi stadionban. Hosszabbítás után, tizenegyesekkel dőlt el ez a találkozó, ami azért is meglepő, mert semmi se látszódott abból a dinamikus, támadó játékból, amivel a horvátok megnyerték a D csoportot.

Melyik két csapat lesz ott a világbajnokság döntőjében?

Nézd meg az adást és kiderül, hogy Zoli és Martin kit tart esélyesnek!

Ide kattintva visszanézheted a Tippmester korábbi adásait is videótárunkból!

 

Reklám