fbpx

FIX TV | Tippmester – Ki nyeri az ausztrál nagydíjat? Kézi-BL esélylatolgatás!

A Tippmesterben most is izgalmas témákkal foglalkoztunk: Visszatért Zidane a Real Madrdihoz! Elindult a száguldó cirkusz - ki nyeri az Ausztrál Nagydíjat? Elemezzük a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét is!

Tippmester – Zidane ismét a Real Madrid edzője!

A legutóbbi El Clásico-t követően a Real Madrid edzőjének, Santiago Solari-nak a sorsa megpecsételődött. Az előző adásunkban részletesen foglalkoztunk a Real Madrid és a Barcelona helyzetével, valamint az El Clásico eredményeivel is. Több pletyka is szárnyra kapott, miszerint a blancókhoz érkezik a Tottenham edzője, Mauricio Pochettino, de akár még Mourinho is visszatérhet a Santiago Bernabeu-ba. Végül azoknak volt igazuk, akik Zidane-t hozták kapcsolatba a blancók edzői kispadával, hiszen kisebb kihagyás után ismét a francia klasszis veszi át az irányítást a madridi klubnál. Emlékezhetünk rá, hogy Zidane volt az, aki ott hagyta a Real Madrid csapatát arra hivatkozva, hogy regenerálódnia kell, de a háttérban valószínűleg az állhatott, hogy Zidane nem kapott szabad kezet az átigazolásoknál. Cristiano Ronaldo távozása is egy súlyos ok volt arra, hogy távozzon a francia edző. Zidane vezetése alatt a blancók megnyerte a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is, így nem meglepő, hogy hamar a szurkolók kedvence lett.

Zinedine Zidane, Real Madrid, Solari, blankók, foci, edző, florentino perez, santiago bernabeu
Zidane szinte mindent megnyert a Real Madriddal, így nem csoda, hogy a rajongók őt várták vissza.

Zidane nem tétlenkedett és megtartotta az első edzését a csapattal. Zidane első átigazolása is megvan, a 21 éves brazil Eder Militao, aki jelenleg középhátvédként játszik az FC Porto-nál. A nyár közeledtével a francia edző újabb átigazolásokat tervez, mive a csapat középpályája, valamint a támadószekció is komoly vérfrissítésre szorul. Kérdés, hogy a blancók mire mennek a hétvégén a Celta de Vigo ellen és végül hányadikként zárják az idei spanyol bajnokságot.

Formula-1: Ki nyeri az Ausztrál Nagydíjat?

A Tippmester adásában kiderül, hogy Zoli és Martin mire számít idén a száguldó cirkusztól. Számos újítás, illetve szabályváltozás került bevezetésre. A pontvadászat izgalmasabb lett, mivel a FIA jóváhagyta a verseny leggyorsabb köréért járó pont javaslatát. Ennek értelmében az Ausztrál Nagydíjon már pontot kaphat az, aki a leggyorsabb kört tudja produkálni. Két szabályt ugyan be kell tartani a pontszerzéshez. Az első top 10-ben benne kell lenni és nem lehet büntetés alatt (pl. levágott egy kanyart). Külön érdekesség, hogy biometrikus kesztyűket kapnak a versenyzők, amely folyamatosan mutatja a versenyők fizikai állapotát és ezeket elküldi a FIA orvosi csapatának.

biometrikus kesztyű, formula-1, verseny, versenyző, fizikai állapot, FIA, orvosi csapat, adatok
Külsőleg nem tűnik érdekesnek, de ezek a biometrikus kesztyűk figyelik a versenyők fizikai állapotát.

Kérdés, hogy idén is Hamilton – Vettel párharcot láthatunk vagy lesz-e olyan, aki képes lesz beleszólni a párharcukba? A Mercedes remekül hangolt az Ausztrál Nagydíjra és Hamilton megszerezte a hatodik ausztrál pole pozícióját. Bottas másdikként futott be a célba, míg Vettel harmadikként zárta az időmérőt. A Ferrari remek tempót mutatott a Formula-1-es előtti teszteken, viszont akadtak megbizhatósági gondok. Ezzel szemben a Mercedes az Ausztrál Nagydíjon mutatta meg mire képes igazán. A FIA több szabályt is módosított annak értelmében, hogy a harc minél kiélezetebb legyen és ne csak a Ferrari és a Mercedes csatájáról szóljon ez a szezon.

sebastian vettel, lewis hamilton, ferrari, mercedes, formula1, f1, ausztrál nagydíj, verseny, időmérő, statisztika
Idén is Vettel és Hamilton csatájáról fog szólni a Formula-1?

 

Az adásban kiderül, hogy Zoli és Martin kit tart a legesélyesebbnek arra, hogy megnyerje a melbourne-i futamot, illetve arra is fény derül, hogy szerintük ki lesz az idei világbajnok.

A teljes adásban foglalkozunk még a férfi kézilabda Bajnokok Ligájával is, ahol versenyben van a Szeged és a Veszprém csapata. Az adásban megnézzük azt is, hogy Martin vagy Zoli vezeti-e a tippversenyünket.

Miről szól a Tippmester?

A műsorban elsősorban labdarúgással foglalkozunk, de számos más izgalmas és érdekes sporteseményt is figyelemmel kísérünk. Esélyeket latolgatunk, megnézzük a fogadóirodák szorzóit, valamint sporteseményeket elemzünk.

Reklám