fbpx

FIX TV | Tippmester – TOP 5 TÉLI ÁTIGAZOLÁS | 2019.02.07.

De Jong 75 euró millióért? Frenkie de Jong lesz az új Xavi? Érdekes téli átigazoláson vagyunk túl, a Tippmester-ben összegeztük a labdarúgócsapatok átigazolásait.

Tippmester – TOP 5 téli átigazolás!

A labdarúgás világában mindig kiemelt eseménynek számít az átigazolási időszak, hiszen általában ilyenkor átigazolási rekordok születnek és nagy játékosok váltanak klubcsapatokat. A Tippmester adásában összefoglaltuk a téli 5 legfontosabb átigazolását.

Christian Pulisic –  Dortmund -> Chelsea

A téli átigazolás egyik legnagyobb meglepetése, hiszen a Chelsea 64 millió euróért szerződtette az amerikai szélsőt. Christian Pulisic eddig remek formában futbalozott a Borussia Dortmund csapatában, agilis és folyamatos veszélyt jelent az ellenfél számára a pálya jobb szélén. 2016-ban ő lett a legfiatalabb külföldi játékos, aki gólt lőtt a Bundesligában, valamint ő a legfiatalabb amerikai játékos, aki 2016-ban gólt lőtt a világbajnokság selejtezőjén.

Christian Pulisic, Chelsea, amerikai, horvát, válogatott labdarúgó, foci, borussia dortmund, focista, játékos adatlap
A Chelsea legújabb igazolása, az amerikai Christian Pulisic.

Christian Pulisic a szezon hátralevő részét kölcsönben fejezi be a Borussia Dortmund-nál.

Az angol klubcsaptot sok támadás is érte az átigazolás miatt, mivel számos szurkoló szerint drágán igazolták le Pulisic-ot, miközben a posztjára rendelkezésre állt volna saját nevelésű játékos is. Az sem zárható ki, hogy a Chelsea ezzel az átigazolással nem csak egy remek játékost szerzett, hanem az amerikai piacra is betörhet, mivel az még egy kiaknázatlan terület a klubcsapatok számára.

Alvaro Morata – Chelsea -> Atletico Madrid

Alvaro Morata kölcsönjátékosként fog szerepelni az Atletico Madrid-nál 18 hónapig, miután a spanyol csapatnak lehetősége lesz 48,5 millió euróért végleges szerződtetni a válogatott spanyol csatárt. Morata az Atletico Madrid játékosaként kezdte el pályafutását, mielőtt még a Real Madrid csapatát erősítette volna. Ronaldo és Benzema érkezése kiszorította a spanyol csatárt a kezdő tizenegyből, így nem volt meglepő, hogy a blancók végül eladták a Juventus-nak visszavásárlási opcióval.

Alvaro Morata, Real Madrid, Atletico Madrid, Chelsea, spanyol csatár, téli átigazolás, tippmester
Alvaro Morata adatlapja.

Morata remek formában futballozott és sorra rúgta a gólokat az olasz élvonalban, így a Real Madrid visszavásárolta. Innentől számítva Morata nem igazán talált magára és a gólok sem záporoztak, végül a Chelsea igazolta le a csatárt 68,5 millió euróért.

A Chelsea-nél 47 mérkőzést alatt 16 gólt sikerült szerezni, de ez sem volt elegendő. Végül az Atletico Madrid igazolta le Morata-t, de a szerencse itt sem állt mellé. A bemutatkozó mérkőzésén 0-1-re kikapott az Atletico a Real Betis vendégeként.

Gonzalo Higuain – Juventus -> Chelsea

Gonzalo Higuain hasonló hajóban evez, mint Alvaro Morata, mivel ő is a Real Madrid-nál tette le védjegyét. Higuain hullámzó teljesítménye miatt végül a Napoli-nak adták el az argentín csatárt. Higuain remekelt az olasz élvonalban és a Napoli-ban nyújtott teljesítménye miatt a Juventus szerződtette. Ronaldo érkezése miatt kiszorult a kezdő tizenegyből és végül a torinoi csapat kölcsön adta az AC Milan-nak, viszont a milánói csapat végül nem szerződtette végérvényesen Higuain-t.

Gonzalo Higuain, argentín csatár, Real Madrid, Sarri, Napoli, Juventus, kölcsönjátékos, támadó, foci, labdarúgás, focista, tippmester
Gonzalo Higuain ezentúl a Chelsea-nél folytatja kölcsönben.

Az AC Milan ezek után a Chelsea-vel állapodott meg, aminek értelmében Higuain kölcsönben szerepel az angol csapatnál. Nem véletlen, hogy a Chelsea szerette volna megszereznie Higuain-t, hiszen Maurizio Sarra, a Chelsea vezetőedzője korábban már sokat dolgozott együtt az argentín csatárral.

Krzysztof Piatek – Genoa -> AC Milan

Krysztof Piatek-ről eddig kevesett lehetett hallani, viszont akik jártasak az olasz fociban azoknak nem meglepő, hogy az AC Milan lecsapott a lengyel csatárra. Piatek gólveszélyes játékának eredménye, hogy jelenleg a negyedik helyet foglalja el az olasz góllövőlistán és szorosan üldözi Cristiano Ronaldo-t és Fabio Quagliarella-t. Az AC Milan 35 millió eurót fizetett a Genoa-nak és a lengyel csatárral 2023 június végéig szóló szerződést kötött. Sajtóértesülések szerint körülbelül 150 ezer euró fizetést kap majd.

Krysztof Piatek, Genoa, lengyel csatár, lengyel focista, labdarúgás, olasz bajnokság, serie a, AC milan, milik
A lengyel tehetség ezentúl az AC Milan csapatát erősíti.

A kétszeres lengyel válogatott csatár jobb bemutatkozásról nem is álmodhatott volna, hiszen egyből góllal mutatkozott be az AC Milan szurkolói előtt.

Frenkie de Jong – Ajax -> FC Barcelona

Az FC Barcelona nem tétlenkedett a téli átigazolás után és gyorsan lecsapott az Ajax egyik kimagasló holland középpályására, Frenkie de Jong-ra. A katalán csapat mellett a PSG és a Manchester City is szerette volna szerződtetni a kétszeres holland játékost, de végül Frenkie de Jong az FC Barcelona-t válaszotta.

Frenkie de jong, Ajax, Barcelona, Xavi, holland focista, holland középpályás, eredivise, marc overmars, hollandia, foci, spanyol, katalán klub, labdarúgás, focista
Frenkie de Jong lesz az új Xavi?

A katalán csapat 75 millió eurót fizetett a 21 éves játékosért és majd 2019 nyarán érkezik Barcelona-ba és a szezont a jelenlegi csapatában fejezi be. A 75 millió eurós vételár még további 11 millió euróval növekedhet a különböző bónuszok miatt. Ezzel az átigazolással nem csak az Ajax jár jól anyagilag, hanem de Jong korábbi klubjai is, a Willem II és az RKC Waalwijk is. Az Ajax igazgatója, Marc Overmas azt nyilatkozta, hogy tökéletesen illeszkedik a Barcelonába Frenkie de Jong, ami azért sem meglepő, mert Overmars jól ismeri a katalán klubot, hiszen négy évig szerepelt a csapatban.

Sokan már a következő szupersztárnak titulálják a holland középpályást, míg a Barca szurkolók a következő Xavi-t látják benne. Gyors és technikás játékos, aki remekül védekezik és ütempasszaival pillanatok alatt helyzetbe tudja hozni társait.

Miről szól a Tippmester?

A műsorban elsősorban labdarúgással foglalkozunk, de számos más izgalmas és érdekes sporteseményt is figyelemmel kísérünk. Esélyeket latolgatunk, megnézzük a fogadóirodák szorzóit, valamint sporteseményeket elemzünk.

TV műsorunk minden csütörtökön 19:25-től jelentkezik új adással a FIX TV képernyőjén!

Reklám