fbpx

FIX TV | Törzsasztal – Horváth Charlie & Sáfár Orsolya | 2018.07.24.

Charlie kamerák előtt érzékenyült el

Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Sáfár Orsolya, a Magyar Állami Operaház magánénekesnője, és Horváth Charlie jazz/blues-ikon, a Tátrai Band frontembere vendégeskedett a FIX TV kamerái előtt. A Törzsasztal műsora most sem nélkülözte a kivételes pillanatokat – többek között elhangzott Charlie egyik legnagyobb slágere (Nézz az ég felé) is –operai feldolgozásban! Nem titok, ez a kedves meglepetés Horváth Charlie szemébe is könnyeket csalt… Nem csoda, hiszen az elmúlt időszakban nagyon sok szerettét vesztette el, így az önmagát egyébként nem kímélő zenész arra biztat mindenkit, hogy rendszeresen járjanak egészségügyi szűrővizsgálatokra.

Felesége, Széles Katalin 2014-ben, 67 éves korában hunyt el. A legendás zenész úgy érzi, hogy ha időben elmentek volna az orvoshoz, nem következett volna be a tragédia. „Jó lenne még egy jó tíz évet élni, az unokám miatt, hiszen szeretném látni, ahogy középiskolába megy” – nyilatkozta nemrég egy bulvárlapnak. Hozzátette: „Aminek el kell jönnie, az el fog jönni sajnos, de ha én beteg leszek, akkor tudom, hogy mit kell tennem. Nem engedem, hogy engem tologassanak, átéltem ezt anyámmal, apámmal, Katikámmal, két-három éveket kórházból kórházba. Nem akarom ennek kitenni a családomat, a fiamat vagy az öcsémet.”

Az adásban – mely teljes egészében megtekinthető itt – az augusztus 10-én a Tátrai Banddel a Budapest Parkban muzsikáló Liszt-díjas rockénekes pályája jó néhány emlékezetes pillanatáról mesél, külön kitérve a balettintézetis évekre, ahol – mások mellett – Keveházi Gáborral, Markó Ivánnal kötött életre szóló barátságot. Kitért a művészeti nevelés fontosságára is: szerinte, ha az állam a foci helyett a zenébe fektetett volna, már legalább öt világsztárunk lenne. Természetesen ebből az adásból sem hiányozhatott Dúzsi Tamás remek borai, amit vendégeink remek visszajelzésekkel illették.

A Törzsasztal előző adásunkban vendégünk volt Kelen Anna és Kárpáti Dódi, ide kattintva megtekinthető a velük készült beszélgetés!

Korábbi adásainkat videotárunkból lehet visszanézni.

1 comment

  • FIX TV | Törzsasztal - Koltai Lajos & Tóth Gábor Ákos | 2018.08.07. szerint:

    […] Törzsasztal előző adásunkban vendégünk volt Horváth Charlie és Sáfár Orsolya, ide kattintva megtekinthető a velük készült […]

Reklám