Főoldal » Bejegyzések » FIX TV | Törzsasztal – Koltai Lajos & Tóth Gábor Ákos | 2018.08.07.

FIX TV | Törzsasztal – Koltai Lajos & Tóth Gábor Ákos | 2018.08.07.

A Nemzet művésze a FIX TV adásában mesél élete azon epizódjairól, amelyek meghatározták filmes látásmódját. A filmes, aki – a teljesség igénye nélkül – dolgozott Tornatoréval, Jeremy Ironsszal, Anette Beninggel, Michael Cunninghammel, Klaus Maria Brandauerrel, leginkább arra büszke, hogy régi ismerősei ugyanazt a külvárosi barátot, kollégát látják benne, akit évtizedekkel ezelőtt megismertek.

FIX TV – Törzsasztal – Koltai Lajos Brandauert látná szívesen az új Szabó István filmben

Koltai Szabó Istvánhoz fűződő, testvéri kapcsolatáról ugyancsak beszámol, mi több, készülő mozijuk részleteibe is beavatja a Törzsasztal nézőit Elmondta: a Filmalap 561,8 millió forint támogatást szavazott meg Szabó István Zárójelentés címmel készülő alkotásának, a forgatás várhatóan szeptember elején kezdődik. A rendező legutóbb hat éve jelentkezett új filmmel, a Szabó Magda regényéből készült Az ajtó-val. Legutóbb Helen Mirren volt a főszereplő, most még nem lehet tudni, ki lesz a sztár – egyes források szerint az Oscar-díjas Mephistót alakító Brandauerrel ígértesen haladnak a tárgyalások, őt egyébként világhírű operatőrünk is szívesen látná ismét a kamerája előtt.

törzsasztal, tv műsor, dúzsi tamás, bor, koltai lajos, operatőr, oscar-díj, film, mozifilm

„A főhős orvosprofesszor, akit számára váratlanul nyugdíjaznak, lemegy szülőfalujába körorvosnak. Energiája, érzelmi és társadalmi konfliktusok során segíti, hogy megtalálja fiatalkori önmagát. Ebben társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa, akivel sorsuk azonossá válik” – mesélt Koltai a készülő filmről. A Zárójelentés eredeti forgatókönyv alapján készül, amelynek az írásában Sándor Pál is közreműködött. A Zárójelentés bemutatója 2019 második felében várható, jelen pillanatban a lehetséges forgatási helyszíneket járják be.

törzsasztal, tv műsor, dúzsi tamás, bor, koltai lajos, operatőr, oscar-díj, film, mozifilm

Ennek kapcsán Koltai az adásban külön kitér a Fürtike legendájára. Elárulja, hogy a nemes nedűt előbb ismerte meg, mint az alkotóját, Dúzsi Tamást, ezért anno, néhány éve nyomozásba fogott, s szó szerint felkutatta a borászatot, csak hogy néhány palackkal gazdagabban térhessen haza. Ám, ha már ott járt, terepszemlét tartott, így a Sorstalanság egyik helyszíne kis híján Szekszárd lett – a Fürtike jóvoltából!

A Törzsasztal előző adásunkban vendégünk volt Horváth Charlie és Sáfár Orsolya, ide kattintva megtekinthető a velük készült beszélgetés!

Korábbi adásainkat videotárunkból lehet visszanézni.

Reklám