Főoldal » Bejegyzések » FIX TV | Törzsasztal – Pátkai Rozina & Dr. Beck György | 2018.09.04.

FIX TV | Törzsasztal – Pátkai Rozina & Dr. Beck György | 2018.09.04.

A Törzsasztal legutóbbi adásában 2018. szeptember 4-én Dr. Beck György a Vodafone Magyarország Zrt elnöke, a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke vendégeskedett, aki többek között elismerte, hogy egy olyan nemzetközi vállalatóriás esetében, mint amilyen a Vodafone, picit mindent „felülír” a mechanizmus, a profitorientált gyakorlat, az excel-táblákba írt tömör információk sora, alig engedve teret a kreativitásnak, s a Steve Jobs által emlegetett intuícióknak…

Dr. Beck György hozzátette, hogy bár ebben a környezetben nehéz megtalálni az egyensúlyt, ám a saját példája éppen azt mutatja, ez sem lehetetlen! Az elnök úgy véli, a magyarországi leányvállalatnak sikerült elérnie, hogy a Vodafone központjában nagyra értékeljék az itt folyó munkát, és igényt tartsanak a jó hazai ötletekre, elképzelésekre.

Mint mondta: „a Vodafone Magyarország szempontjából komoly fegyvertény, hogy a vállalatcsoport első shared service center, szolgáltató központja – amely különféle, például pénzügyi háttérszolgáltatásokat nyújt a tagvállalatoknak -, 2008-ban Budapestre települt és azóta több új technológiai fejlesztés is történt már itt. Azóta már öt shared service center nyílt a világban, de ezáltal Magyarország abszolút része a Vodafone támogatási, support vagy termelési láncnak. Olyannyira, hogy több újdonság – közte a korlátlan telefonálást biztosító Red megközelítés –  tesztje két másik országgal együtt Magyarországon zajlott. És azóta is, ha azt látják hogy ha valamit meg lehet csinálni, akkor a magyarok meg tudják csinálni, ha meg a magyarok nem, akkor valószínűleg nem érdemes vele erőlködni, ami azt gondolom komoly elismerést jelent.”

Dr. Beck György megerősítette, hogy a Vodafone felvásárolja a Liberty csoporthoz tartozó UPC Magyarországot – annak direct home üzletágának kivételével. Úgy véli, hogy ez a felvásárlás mindenféleképpen élénkíteni fogja a versenyt Magyarországon, hiszen egy újabb szereplő jelenik meg a piacon, aki a teljes szolgáltatási spektrumot képes nyújtani. Az ügylet aláírását megelőző vizsgálati és jóváhagyási folyamat véleménye szerint a 2019-es naptári év közepére zárulhat le teljes körűen.

Reklám