fbpx

Game On – Januári videojátékmegjelenések

Az új év első hónapjában kevés videojátékmegjelenéssel találkozhatunk, viszont így is akad pár izgalmas videojáték, melyeket szerintünk érdemes lesz nyomon követni.

Monster Hunter World: Iceborne – PC – 2019. január 09.

A Capcom tavaly ősszel dobta piacra a Monster Hunter: World első komoly kiegészítőjét. Az Iceborne kizárólag Playstation 4-re és Xbox One-ra jelent meg, viszont azok, akik számítógépen játszottak a videojátékkal egészen január 9-ig kellett várniuk. A kiegészítőben egy hatalmas új terület várja a szörnyvadászokat, ahol számtalan új szörnnyel találkozhatunk. Az új területnek hála új történelmi szál is helyet kapott, viszont érdemes előtte kipörgetni az alapjáték történetét ahhoz, hogy jobban megértsük a cselekményt. A PC-s megjelenés nem volt felhőtlen, mivel sok játékos jelezte azt a problémát, hogy a kiegészítő törölte a korábbi mentéseket. Tanácsoljuk azoknak, akik most kezdenének bele a játékba, hogy készítsenek egy biztonsági mentést a korábbi mentésekről, így elkerülhető egy roppant kellemetlen helyzet. A videojáték teljesítménybeli gondokkal is küzd, hiszen több játékos arról számolt be, hogy a videojáték 100%-on pörgeti a CPU-t. A fejlesztők tudnak a hibákról és dolgoznak a helyzet megoldásán.

Yakuza: Like a Dragon – PS4 – 2019. január 16.

A Yakuza sorozat legújabb tagját köszönthetjük januárban, viszont a Sega teljesen kicserélte az alap gameplay mechanikát és helyette körökre osztott harcrendszert fogunk kapni. Történetünk főhőse az egykori yakuza, Ichiban Kasuga lesz, aki 18 év után szabadult a börtönből. Ichiban a főnöke helyett vonult börtönbe, viszont a klánja elhagyta és a főnöke meg is próbálja gyilkolni.  Megszokhattuk, hogy a Yakuza játékokban rendkívül sok mini-játékkal üthetjük el az időt és mindig akad valami érdekes, furcsa esemény. Ez a Yakuza: Like a Dragon-ban sem lesz másképp, hiszen a fejlesztők idén is sok mini-játékkal kedveskednek nekünk, ha esetleg meguntuk az utcai bunyókat a különböző yakuzákkal.

Dragon Ball Z: Kakarot – PC, PS4, XBO – 2019. január 17.

KAME-HAME-HAAAAA!!! Továbbra is megunhatatlan a Dragon Ball, hiszen idén egy újabb verekedős videojátékkal rukkolt elő a Bandai Namco. A fejlesztők az ismert széria Z felvonását dolgozzák fel, illetve ki is bővítik azt. A játékban irányíthatjuk majd az ismertebb szereplőket, Goku-t, Gohan-t, Vegeta-t és Piccolo-t is. A videojáték keresztezi az RPG elemeket a hagyományos verekedős játék elemeivel, viszont a nagy területek ellenére nem egy open-world játékot kapunk a fejlesztőktől.

Warcraft III: Reforged – PC – 2019. január 28.

Egy igazi klasszikus feldolgozását kapjuk meg idén, hiszen a Blizzard némi csúsztatás után 2020-ban dobja piacra a videojátékot. A fejlesztők elmondták, hogy szükségük volt némi “kis extra időre”. A Reforged tartalmazni fogja a a 2002-es alapjátékot, a Reign of Chaos-t, valamint a népszerű kiegészítőjét, a 2003-ban megjelent Frozen Throne-t is. Rendkívül sok küldetés vár ránk a kampányban, viszont nem titok, hogy sokan a multiplayer miatt lesznek rá kíváncsiak, így érthető, hogy a fejlesztők egy modernebb meccskereső funckióval rukkoltak elő. Remek kis játék lesz azoknak, akik szeretnének egy kicsit nosztalgiázni.

A Game On minden kedden és csütörtökön jelentkezik új streamekkel a Twitch-en! Kövessetek minket Facebook-on és Instagram-on is, hogy ne maradjatok le a legfrissebb videojátékos hírekről! Discord csatornánkra is várunk mindenkit!

Reklám