fbpx

Hihetetlen megoldással rukkoltak elő a kínai viszonteladók!

Mi köze az ananásznak a Diablo-hoz és miért árulnak álnéven Resident Evil videojátékokat Kínában a viszonteladók?

Kínában fokozottan figyelnek arra, hogy milyen játékok jelennek meg az országban és az erőszakos játékokat pillanatok alatt betiltják. Decemberben 9 játék került betiltásra és 11 játéknál pedig változásokat kellett eszközölni. A League of Legends, a Diablo, az Overwatch sem felelt meg a hatóságnak. Az indokok között szerepelt az alulöltözött női szereplők és a csetszobák pedig nem voltak  elég “harmonikusak”. A kínai játékosok pedig egy ideig biztosan nem vesznek részt a battle royale őrületben, mivel szinte az összes tiltásra került a túlzott vér és erőszak miatt, valamint a játék tartalmát vulgárisnak találták. A túlzottan erőszakos játékok számára pedig szinte esélytelen a megjelenés Kínában.  A viszonteldóknak ezért kreatív megoldásokkal próbálják kikerülni Kína szigorú szabályait.

battle royale, kína, tiltás, videojáték, cenzúra, game on, pubg, fortnite, elysium, lövöldőzés, erőszakos játék
Szinte az összes battle royale be van tiltva Kínában..

Az Abacus jelentése szerint, a Taobao eladói különféle álnevekkel és kézzel rajzolt borítókkal próbálják eladni a betiltott videojátékokat. Olyan címekre bukkanhatunk, mint például a “Láss és Lőjj: Remake 2” vagy a “Capcom Remake 2.”, ezekről nem nehéz kitalálni, hogy a Resident Evil 2-re utalnak az eladók.

resident evil 2, remake, capcom, kína, cenzúra, videojáték, viszonteladó, game on, playstation
Ez sokkal jobban tetszik, mint az eredeti!
Egy másik eladó pedig egy frappáns címmel hirdeti a videojátékot, “Első munkanapon a rendőrségnél: Remake verzió”, ez közel sem lehet olyan ijesztő és véres.
resident evil 2, zombi, kína, videojáték, cenzúra, tiltás, kreatív eladó, taobao, viszonteladó, diablo, pubg, battle royale, capcom
Ilyen cuki is lehetne a Resident Evil 2..
Olyan trükközésekkel is találkozhatunk, ahol az eladók a Plants vs Zombies borítójával, illetve képeivel próbálják értékesíteni a Capcom legújabb remake-jét. Ez a jelenség nem számít újdonságnak Kínában, hiszen az internetes eladók már évek óta próbálják kijátzani a hatóságok által előírt szigorú szabályokat.
A Diablo III pedig egyszerűen csak “Démon haver” címmel került értékesítésre az online piactéren. A játékot korábban “Nagy Ananász” címmel is hirdették, mivel az ananász kínaiul (“dà bōluó”) nagyon hasonlít a játék címére.  A kínai hatóságok pedig a videojáték hivatalos kínaira lefordított nevére kerestek rá (“A pusztítás sötét istene”) és csak később jöttek rá a turpisságra.
diablo, démon haver, demon buddy, taobao, kína, videojáték, cenzúra, tiltás
Egy újabb találó név!
ananász, diablo, pineapple, kína, cenzúra, videojáték, tiltás, taobao, game on
Erre a hatóság sem számított, hogy a Diablo-t egyszer az ananásszal hozzák összefüggésbe!

A Blizzardnak végül nem maradt más választása és egy helyi csapattal összeállva kiszedték az összes véres részeket, így végül legálisan értékesíteni tudták a videojátékot.

Egy másik vicces álnév pedig a “Barát Vihar”, ami mögött a Battlefield 4 rejtőzködik. Ki gondolta volna?

Nem irigyeljük a kínai játékosokat, viszont a kreativításuk előtt le a kalappal.

Miről szól a Game On?

Videójátékokkal foglalkozó TV műsor, melyben bemutatjuk az adott időszak legfontosabb, legjobb, vagy éppen legrosszabb játékait – egyes játékokba pedig hosszabb betekintést is nyerhetünk gameplay-ek formájában. Csatalkozz Discord csatornánkhoz, kövess minket Twitch-en, Facebook-on és az Instagram-on is!

Reklám