fbpx

Hihetetlen – valaki mind a 337 könyvet elvolvasta a Skyrim-ból!

Egészen elképesztő dologra vállalkozott a Polygon munkatársa, Brian David Gilbert, aki elolvasta mind a 337 könyvet a Skyrim-ban!

A Polygon munkatársa feltette magának a kérdést, hogy érdemes-e az összes könyvet elolvasni a Elder Scrolls: Skyrim-ban? Brian David Gilbert szisztematikusan végigolvasta mind a 337 könyvet (a naplókat elhagyta, hiszen azokat senki se szokta publikálni) és azt követően pedig kiválasztotta az általa vélt legjobb öt könyvet a videojátékból.

A játékban csak nyolc ember kerül említésre, akik a quest-eket, a szereplők szövegeit, illetve a válaszokat, valamint a könyvekben olvasható történeteket írták meg. Brian David Gilbert kinyomtatta a könyveket, amely 5,5 pt betűmérettel 571 oldalra fért ki. Ez több, mint 316,000 szó, ami egészen elképesztő teljesítmény az íróktól. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a könyvek között szerepeltek olyanok is, amelyeket a készítők korábbi Elder Scrolls játékból emeltek át.

A Bethesda 2011 novemberében adta ki RPG játékát, a The Elder Scrolls V: Skyrim-ot, mely két nap alatt 3,4 millió fizikai példányban kelt el és számtalan díjat bezsebelt.

Bethesda nem aprózta el a lore kialakítását, de ezt a régi Elder Scrolls rajongók már megszokhatták a játékkészítőktől. A játéknak is mindig nagy erőssége volt az aprólékosan kidolgozott világ, ahol órákig, sőt napokig tudnánk kalandozni anélkül, hogy unatkoznánk.

eldar scrolls, skyrim, dragonborn, polygon, 337 könyv, lore, videojáték, game on, bethesda, brian david gilbert

A videó készítői több kategóriákra bontották a könvyeket, hiszen találunk itt történelmi önéletrajzokat, használati útmutatókat és jól megírt regényeket is. A regényeket illetően Brian David Gilbert három szempont alapján értékelt: az írónak mennyire sikerült tovább színezni a videojátékban lévő világot és mennyire tud nekünk egy új szemléletet adni arra, hogy mi zajlik körülöttünk a játékban? A harmadik és egyben legfontosabb kérdés, hogy mennyire jó az adott regény.

A videojátékban szerepelnek akadémiai dolgozatokat is, de minek? Ez talán az egyetlen kategória, amiről nyugodtan kijelenthetjük, hogy azoknak a megírását, valamint elolvasását eddig soha senki sem élvezte. A könyvek között találunk mitikus regényeket is, amelyek jól illeszkednek az Elder Scrolls világához.

Melyik a legjobb öt könyv a Polygon munkatársa szerint? Jöjjön a lista:

  1. Beggar / King / Thief / Warrior
  2. Feyfolken 1, 2, 3
  3. Argonian Account
  4. Palla vol. 1 & 2
  5. Advances in Lockpicking

Miről szól a Game On?

Videójátékokkal foglalkozó TV műsor, melyben bemutatjuk az adott időszak legfontosabb, legjobb, vagy éppen legrosszabb játékait – egyes játékokba pedig hosszabb betekintést is nyerhetünk gameplay-ek formájában.

 

Reklám