Most a fixen: Műsorszünet ··· 8:00 Doku-line ··· 9:00 FIX Magazin

A környezetvédelemről a megújuló FIX Magazinban!

A környezetvédelemről a megújuló FIX Magazinban!

A keddi FIX Magazinban a fő témánk a környezetvédelem lesz. Elsőként Kump Edina környezetvédő fog hozzánk érkezni, akitől megtudhatjuk, hogyan építsük be mindennapjainkba a környezetvédelmet. Ijesztő belegondolni abba, hogy napjainkban percenként 36 futballpályányi erdőt vágnak ki a Földön, többek között a megnövekedett papírfogyasztásunk miatt. A papír azonban nélkülözhetetlen a mindennapjainkhoz: például csak tejes és gyümölcsleves dobozból 1,9 milliót vásárolunk Magyarországon naponta. Hogy hogyan tudunk mi magunk is tenni nap, mint nap azért, hogy óvjuk a Földet, azt Kump Edina részletesen is elmondja majd.

A környezetvédelem terén nagyon fontos, hogy otthonunkért, a Földért küzdünk. A globális felmelegedés, éghajlatváltozások mind-mind fenyegetik a bolygót. De mégis milyen helyzetben vagyunk jelenleg? Hogy állnak a környezetvédők a Földünkért folytatott harcban? Megtudhatjuk Szabó Gyulától, az Ökoszolgálat igazgatójától.

A környezetünk védelméért folytatott harcban úttörő munkát végeznek az autógyártók, akik felismerték azt, hogy úgy tudjuk az egyik leghatékonyabban őrizni a természetet, ha a lehető legnagyobb mértékben lecsökkentjük a járművek károsanyag-kibocsájtását. Az úgynevezett hibrid autók már korábban megjelentek a piacon, ezekben a hagyományos benzinüzemű motor mellett helyet kapott egy elektromotor is. Az utóbbi néhány évben azonban megjelentek a tisztán elektromos üzemű járművek is. Ezeknél már sikerült nullára redukálni a károsanyag-kibocsájtást. Mennyire népszerűek azonban ezek az autók? Mennyi van belőlük jelenleg magyarország útjain? Elmondja nekünk Gulyás József, a Magyar Gépjármű-Kereskedők Országos Egyesületének alelnöke.

Mostanában egyre több ismert személyiség, közszereplő is állást foglal a környezetvédelem mellett, Leonardo DiCaprio például az Oscar díjának átvétele utáni beszédében is utalt rá, hogy nem szabad a bolygónkra garanciaként tekinteni. Ezek a személyek példát mutatnak az emberek számára, így fontos, hogy természetünk védelmében is egyre többen vegyenek részt. De mégis milyen felelőssége van egy ismert személynek a környezetvédelem terén? Érkezik hozzánk Bársony Bálint, Artisjus és Fonogram díjas zenész, akivel erről a témáról fogunk beszélgetni.

Találkozunk kedden 17:00-tól a megújult FIX Magazinban!

 

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: FIX Magazin

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu