Most a fixen: Restart Extra ··· 20:00 Gázfröccs ··· 20:30 Célkeresztben

Állatvédelem a keddi FIX Magazinban

Állatvédelem a keddi FIX Magazinban

Az állatvédelem az állatok oktalan kínzásának, pusztításának megakadályozása, megfelelő tartásuk, kíméletük biztosítása. Ma már társadalmilag elvárt tevékenység, amely társadalmi és hatósági intézkedésekkel valósul meg. A keddi FIX Magazinban az állatvédelemmel fogunk foglalkozni.

Elsőként egy adag cukiság költözik a stúdióba, méghozzá néhány cica személyében, akik Foltin Hajnalka, a Heart of th Brave Lion kennel tulajdonosa társaságában érkeznek. Foltin Hajnalka macskatenyésztő szibériai cicák tenyésztésével foglalkozik. Az általa tenyésztett állatok különlegessége, hogy antiallergének, tehát azok számára sem jelent gondot a tartásuk, akik egyébként allergiásak a cicákra. Ennek az oka az, hogy a szibériai cicák nyálában kb. harmincad annyi FEL D1 nevű fehérje van, mint a többi macskáéban, így akik erre egyébként érzékenyek, azok esetében sem kell tartani allergiás reakcióktól. A szibériai emellett egy ősi macskafajta, a legtöbb örökletes betegségtől mentes, és a túltenyésztés okozta problémáktól sem kell tartania azoknak, akik ilyen fajta cicát szeretnének, Hajnalkától pedig még többet tudhatunk majd meg ezekről a cicákról.

Ezután megismerhetjük a Vigyél Haza Alapítvány munkáját, hiszen napjainkban nem csupán az utcára dobott, vagy elkóborolt kutyák jelentenek súlyos problémát, hanem a felelőtlenül szaporított állatok évről-évre hatványozódó száma is. A tarthatatlan állapot megoldására a Vigyél Haza alapítvány 2016 március 10.-től valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását átvállalja, akiket magyar magánszemély közvetlenül a FÖRI Állategészségügyi Szolgálattól vagy a Vigyél Haza Alapítványtól fogad örökbe. Az akció révén még inkább érdemes kutyát örökbe fogadni a Vigyél Haza Alapítványtól, vagy az Illatos útról annak, aki az állatról, felelősen gondoskodni tud majd. Vendégünk lesz Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója, és Dr. Ipolyi Tamás állatorvos.

A városi betondzsungelben nem csak a kutyapiszok jelentős probléma, hanem a galambürülék is. A galamb sokak szemében haszontalan jószág, ezért hálókkal és mindenféle szúrós dologgal védekeznek ellene, persze mindhiába. De hogyan válhatott ez ekkora vélt vagy valós problémává? Mik a tények, és mik a tévhitek a városi galambokkal kapcsolatban? Megtudhatjuk Tóth Gábortól, az Állati Jó Bemutató tulajdonosától.

Ezután megtudhatjuk azt is, hogy mi az a papagáj-mentés. A Papagájvilág Alapítvány önkéntesei közreműködésével segítséget nyújt az elárvult, elveszett-talált, beteg/sérült papagájok elhelyezését, gyógykezelését illetően, továbbá amennyiben a madártulajdonos életkörülményi megváltoznak és nem képes tovább a madarát megfelelően ellátni/gondozni, akkor a kis kedvencnek otthont, illetve gazdát keres. Érkezik hozánk Bordás Krisztina, az Alapítvány kuratóriumi tagja, és részletesen is beavat minket a szervezet munkájába.

Találkozunk kedden is 17:00-kor a FIX Magazinban!

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: FIX Magazin

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu