Most a fixen: Restart Extra ··· 20:00 Gázfröccs ··· 20:30 Célkeresztben

Az epesavakról a szerdai Szinuszban

Az epesavakról a szerdai Szinuszban

A máj, epehólyag, nyombél és hasnyálmirigy szoros kölcsönhatásban állnak egymással. Tökéletesen kiegyensúlyozott együttműködésüknek köszönhető a jó emésztés. Gyakran nehéz eldönteni, hogy a rossz közérzet, fáradtság, puffadás, emésztési panaszok hátterében éppen melyik szerv meghibásodása állhat.

Az epesavaknak nem csak az emésztésbe, vagyis a zsírok emulgálásában, hanem a szervezet immunrendszerének fenntartásában is fontos szerepük van. Ezt a szerepet fiziko-kémiai védekezőképességnek hívják, mivel az epesavak a gombák és baktériumok pusztulásakor felszabaduló és erősen mérgező endotoxinokat semlegesítik. Az epesavak nélkül nem történhet meg a zsírban oldódó vitaminok (A-, E-, D- és K-vitaminok)felszívódása. Elvégezve élettani feladatukat az epesavak is átalakulnak, majd felszívódnak. Egy átlagemberi szervezet teljes epesav mennyisége 2-3 gr, mely naponta 5-10-szer kerül be az májon belüli körforgásba, tehát a nyombélbe naponta 15-30 gr epesav jut be. Közben a szervezet napi epesav vesztesége csupán 500 mg, mely főként a bélsárral távozik. Végeredményben, csak ezt az elvesztett epesav mennyiséget kell a májnak újratermelnie.

Ha szeretnének még többet megtudni az epesavakról, az epe működéséről, akkor tartsanak velünk szerdán este 20:00-tól a Szinuszban, ahol Dr. Tihanyi István iridológus, természetgyógyász lesz a vendégünk!

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Szinusz

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu