Most a fixen: Műsorszünet ··· 8:00 Doku-line ··· 9:00 FIX Magazin

Az oktatás lesz a fő témánk a keddi FIX Magazinban

Az oktatás lesz a fő témánk a keddi FIX Magazinban

Az oktatás és a tanulás rendkívül fontos, nem csupán az egyén számára, hanem társadalmi szempontból is. A köznevelés, oktatás helyzete jelentősen romlott, és ez objektíven mérhető például a PISA-felmérésekben vagy az innovációs mutatókban. 

Elsőként az idegen nyelvek tanulásáról, és tudásáról, vagy inkább nem tudásáról lesz szó, hiszen általános jelenség, hogy a magyarok többsége semmilyen idegen nyelvet nem beszél. De mégis mi lehet ennek az oka? Miért ez az érdektelenség? 

A kockás ing kényelmes ruhadarabból az egyetértés szimbólumává, a tanártüntetés pedig az egész országot megmozgató témává vált az utóbbi időben. Március 15.-én több, mint 10.000-ren tüntettek a közoktatás állapota miatt a Kossuth téren. S mivel az elvárt bocsánatkérés a kormány oldaláról nem érkezett meg, március 30.-án reggel több helyen egyórás munkabeszüntetést tartottak. És még fognak is!

Az iskolából kikerülve csak kevesen vannak, akik rendelkeznek konkrét munkaajánlattal. Mint az élet valamennyi területére, az álláskeresésre is igaz: a siker elérésének egyik feltétele a kitartó, módszeresen felépített munka. Pályakezdőként még így is fel kell készülni rá, hogy akár több hónapig is eltarthat a munkakeresés folyamata. Mit lehet tenni, ha elvégeztük az iskolát? 

Az Országos Képzési Jegyzék (röviden OKJ) tartalmazza a Magyarországon hivatalosan megszerezhető szakképesítéseket. A Jegyzék korábban körülbelül 900 szakképesítést tartalmazott, de 2008-ra, a korszerűbb szakképzési rendszer bevezetése után ez a szám a felére redukálódott. Az alapképzésben legalább száznyolcvan kreditet kell és legfeljebb kétszáznegyven kreditet lehet teljesíteni. A képzési idő legalább hat, legfeljebb nyolc félév. Erről is lesz szó a keddi FIX Magazinban.

Tartsatok velünk kedden is 17:00-tól!

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: FIX Magazin

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu