Most a fixen: Restart Extra ··· 20:00 Gázfröccs ··· 20:30 Célkeresztben

Az Oscar-díjról a hétfői FIX Magazinban!

Az Oscar-díjról a hétfői FIX Magazinban!

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka adják át idén a filmes szakma legrangosabb elismerését, az Oscar-díjakat. A magyarok számára nagyon régen nem volt ennyire izgalmas a díjátadó, hiszen idén reális esélyünk van elhozni egy szobrocskát. Nemes Jeles László filmje, a Saul fia egy Golden Globe-díjat már begyűjtött, most pedig azért szurkolhatunk, hogy az Oscart is elhozza a legjobb idegennyelvű film kategóriájában. Mire kezdődik az adásunk már tudni fogjuk, hogy ez sikerült-e, és Füle Zoltán rendezővel meg is fogjuk vitatni a díjátadón történteket.

A díjak és díjazottak megvitatásán túl a díjátadó ruháiról is szó lesz, hiszen erre az alkalomra a sztárok általában fényűzőbbnél fényűzőbb ruhakölteményekben érkeznek, a legtöbb ilyen öltözék pedig egyedileg erre az alkalomra tervezett egyéni ruha. Idén sem lesz ez másképp, így számunkra is lesz miről beszélni, Pusztai Olivér és Rigó Ági, a stíler.hu divatbloggereinek társaságában.

Természetesen az Oscar gálán kívül is sok érdekes témával várunk benneteket. Szó lesz arról is, hogy hogyan hat a kedvünkre az időjárás. A napsütötte meleg nyárt nagy valószínűséggel többen kedvelik, mint a csapadékos, szeles őszt, hisz ilyenkor a család kevesebbet tud együtt lenni a szabadban, nem tud olyan jókat kirándulni, túrázni. Az esőben a kedvünk is lehangoltabbá válik, sőt néha még ingerlékenyebbek is vagyunk, mivel nehezebben éljük meg a napunkat és mindent kedvtelenül csak azért hajtunk végre, mert feltétlenül el kell végeznünk. A szürke napokon inkább bebújnánk a takarónk alá és egész nap csak aludnánk. Ismerős az érzés ugye? A jelenség okairól Dúll Andrea környezetpszichológus fog nekünk beszélni.

Az erdélyi kopó jelenleg a legveszélyeztetettebb helyzetben lévő Magyarországról származó kutyafajta. Kihalóban volt már, de az utolsó pillanatban azonban mégis sikerült megmenteni ezt a valóban ősi magyar kutyafajtát. Hajtóvadászatra kiválóan használható, nem kimondottan szobaállat, vadászati és kultúrtörténeti értéke miatt a fajta fenntartása kötelességünk. "Élő múzeumunkban" van a helye. Erről fog beszélni nekünk Mándoky Eszter, az Erdélyi kopóért közhasznú alapítvány elnöke.

Idén második rendezik a Hungarian Reggae Awards, ami a One Love Reggae Gála keretében, koncertekkel, és hajnalig tartó bulival zajlik március 5-én, szombaton a G3 (Gödör) Klubban. Idén az alábbi hét kategóriában adják át a díjakat: az év zenekara, az év énekese, az év zenésze, az év DJ-je, az év újdonsága, az év videoklipje az év embere. Programajánló rovatunkban részletesen is megtudhatjuk, milyen lesz a díjátadó, méghozzá az esemény két szervezője, Pécz Pál "Sitgan" és Hargitai Péter "SkaPeti" társaságában.

Várunk titeket hétfőn is 17:00-tól a FIX Magazinban!

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: FIX Magazin

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu