Most a fixen: Megyei Híradó ··· 12:20 Beton Dzsungel ··· 12:30 Kertszépítők

Bëlga klippremier a szerdai New Music Video Clips-ben!

Bëlga klippremier a szerdai New Music Video Clips-ben!

Bëlga egy magyar együttes, amely 1998 tavaszán alakult Budapesten. 

A csapat alapító tagjai: Baucit, Még5lövés és Tokyo, mindannyian A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatói voltak. A Tilos Rádió egyik műsorában találkoztak, ahol megismerték DJ Tituszt és Sickratmant (akkor még Secret-man volt). 2003 tavaszán Sickratman és Lord Cursos elhagyta a csapatot. Az első fellépésük a Pepsi Sztárcsináló című tehetségkutató műsorban volt, ahol egészen a döntőig jutottak el az Ovi című számukkal.

A 2002-ben megjelent Majd Megszokod című album hozta meg az ismertséget a csapat számára, az album egyik kislemeze a Nemzeti hip-hop című szám a nacionalista nézeteket kifigurázó szövegeivel híresült el (egy városi legenda szerint az azóta megszűnt Pannon Rádió, mivel ők komolyan vették, egyik kedvelt dala lett), de az Ovi, A gyaloglás vége  és a Kalauz is sikereket ért el. 

2004-ben megjelent, a Jön a Gólem! című album egy kicsit poposabb hangzású, mint előde, amely aranylemez lett. Az album kislemezei: Hazakísérlek, a Királyok a házban, az Az a baj és a Képviselő boogie. 

2005 októberében megjelent a csapat harmadik, dupla albuma, ami a Bokorpuszta illetve a Zsolti a béka címeket viseli. Érdekesség, hogy a Bokorpuszta felnőtteknek, a Zsolti a béka gyerekeknek készült.

2007-ben látott napvilágot a következő Bëlga album, a Zigilemez.

2008-ban jelent meg hatodik albumuk, az Élő 2008, amely 21 koncertfelvételt tartalmaz.

2010-ben négy albumuk jelent meg. Az első politikai témájú március 5-én jelent meg, és az Arany nevet kapta; a második oktatási segédanyag, címe Platina, április 1-jén jelent meg. A harmadik album, amely hagyományos Belga-dalokat tartalmaz, a Gyémánt címet viseli, május 5-én jelent meg. A negyedik album a Farost címet kapta, június 4-én jelent meg. 

2012 decemberében megjelent a Stég FM 84 című album.

2015 márciusában a Szerelmes Vagyok című dal 10 éves jubileumára 14 nyelvre lefordították.

2 hete elkészült legfrissebb klipjük, melyet szerdától nálunk is láthattok! 

Tartsatok velünk 17:00-tól! 

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: New Music Video Clips

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu