Most a fixen: Restart Extra ··· 20:00 Gázfröccs ··· 20:30 Célkeresztben

BSW a csütörtöki FIX Magazin New Music Video Clips rovatában!

BSW a csütörtöki FIX Magazin New Music Video Clips rovatában!

A csapatot 2006-ban alapította Gaben és Meklód, amikor nézeteltérések miatt kiváltak egy másik formációból. Eredetileg csak pár közös számot készítettek volna, ám olyan összhangban ment a munka (és a sörszívás), hogy BeerSeeWalk (beer-szívók) néven nekiálltak egy nagylemez elkészítésének.

A legelején csak együtt reppeltek a piázások közben. A Matyi csinálta az alapokat, írták a szövegeket és rengeteget gyakoroltak, saját maguk szórakoztatására. 2006 szeptemberében mentek először 'igazi' stúdióba Pixához, Fehérvárra. Akkoriban vették fel a 'Picsa', az 'Utcaszagú' vagy például 'Pénzes' című számokat, meg persze volt olyan is, ami később nem került a nyilvánosság elé.

A munkálatok közben csatlakozott a srácokhoz Nádasi 'Daddy Z' Zoltán, aki a scratch-eket húzza és idővel a banda tiszteletbeli tagjává vált. Ebben a felállásban készült el az első nagylemezük, ami 2010-ben, Valentin napon "Picsa LP" címmel jelent meg. Nyers és durva stílusa miatt nagy port kavart, ugyanakkor underground viszonylatban nagy sikert aratott.

A lemez sikerét nagyban köszönhetik a haverjaiknak, akik elterjesztették, így az ő érdemük is hogy a hallgatóságuk a lemez óta meghatványozódott. Persze vannak rajta olyan dumák, amikkel ma már annyira nem tudnak azonosulni, mivel azoknak a szövegeknek jó része 16-17 évesen íródott. Akkoriban csak ittak, meg csajoztak.

A 4 évig tartó stúdió munkálat követően a lemezbemutató koncertre próbáltak, amikor elhatározták, hogy az egyik számot előadják élő kísérettel.

Így megalakult a BSW zenészei: Gál Tamás /bassgitár/, Péterffy Máté /gitár/, Budai Dávid /zongora/, Kiss Krisztián /dob/, azaz: a HaNem Band.

A találkozással nem csak kitűnő zenészeket nyertek, hanem egy profi stúdiót és Máté személyében egy ügyes hangmérnököt is. Ez azért nagy dolog, mert így bármikor bármennyi ideig tökéletesítheték a felvételeket, nem kellett az órát nézve kapkodva felreppelni a szövegeket. Van hogy éjszakákon át 1-1 számmal foglalkoztak, megvalósíthaták minden elképzelésüket, a legigényesebb, legjobb hanganyaggal tudtak a közönség elé állni.

Együtt készítették el a "Stégre teszlek" kislemezt, aminek felvételei Pesten az Utopia Stúdióban, illetve Tabon a VoiceCafé Studioban készültek, a keverés-masztering az Utopia Stúdióban készült. A kiadványon már élőhangszeres track-ek is hallhatók.

Ezt a kislemezt szélesebb közönség számára készítették, egyfajta kísérleti anyagként. Próbálták megtalálni az arányt a zeneiség és nyers, durva rap között. Ez a visszajelzések alapján sikerült is - kortól és zenei beállítottságtól függetlenül szinte csak pozitív kritika érkezett rá. Megaslágereket gyártottak, persze megtartva a nyers, őszinte stílust. Ez jellemzi őket. 

2011-ben jelent meg először a bandának videoanyaga, két rövid mash up formájában. A videok promóciós céllal készültek, hogy a rajongók végre arcot tudjanak társítani a zenéhez. 

A BSW mára egy 2 tagú rapcsapat, kiegészülve egy DJ-vel. A banda mocskos stílust képvisel, trágár reppekbe csomagolják a véleményüket, zeneileg és szövegileg maximálisan igényesen.  

Már szinte hazalátogatnak hozzánk. Kb két hete jelent meg legfrissebb klipjük, és csütörtöktől már nálunk is láthatjátok! 

Addig is nézzétek meg az előző interjút a srácokkal, még február végéről:

Tartsatok velünk 17:00-tól! 

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: New Music Video Clips

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu