Most a fixen: Megyei Híradó ··· 12:20 Beton Dzsungel ··· 12:30 Kertszépítők

Copy Con klippremier a csütörtöki New Music Video Clips-ben!

Copy Con klippremier a csütörtöki New Music Video Clips-ben!

Érkezik hozzánk Copy Con: énekes, zeneszerző, szövegíró és előadóművész. A magyarországi reggae, ragga és underground zenei élet egyik közismert előadóművésze. 

Első szóló lemeze 2005-ben jelent meg Szolnok City címmel, ez főleg a Conraggazin albumokból válogatott, de újraértelmezve a hangzást. Erről az albumról számos sláger járt kézről kézre és szájról szájra, a címadó dal mellett a Mona Lisa című szerzemény, vagy az óriás sikerű Nyócker című film egyik betétdala, a Ganjamama.

Második hivatalos szólólemeze 2007-ben jelent meg Nép Hangja címmel. Az akkor megújuló MR2 Petőfi Rádió több számot, pl. a Ladánybene 27 riddim-re írt Mondd ki a szót, vagy a Tordas-t kiemelt rotációban kezdte játszani, aminek hatására még szélesebb körben terjedt az előadó híre.

Az országos ismertségnek köszönhetően megnőtt a koncert és fesztivál felkérések száma. 2010-ben jelent meg harmadik szólólemeze Irónia címmel, melynek készítésénél fontos szempont volt a korábbi albumok nyers hangzása helyett egy szépen kevert, professzionális körülmények között rögzített zenei anyag kiadása. 

Copy Con mára az egyik legnépszerűbb hazai reggae, ragga előadó, aki az underground zenei élet klub és fesztiválkínálatának egyik rendszeres szereplője. Dalai az első időktől kezdve részben riddimekre, részben azok átdolgozására, részben saját zenei szerzeményeire íródnak. Szövegvilága egyedi és őszinte, a ragga prozódiájának, ritmusának sajátosságait pontosan betartva alkotja dalait. A dalszerzés mellett folyamatosan rajzol és fest, képeinek felhasználásával készült az Irónia című lemezének borítója is.

Utoljára június végén járt nálunk:

Nézzétek holnap a FIX Magazint 17:00-tól! 

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: New Music Video Clips

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu