Most a fixen: Műsorszünet ··· 8:00 Restart ··· 9:00 FIX Magazin

Elhunyt Paco de Lucía

Elhunyt Paco de Lucía

A 66 éves Paco de Lucía Mexikóban hunyt el. A világhíres flamencogitáros gyermekeivel játszott a tengerparton, amikor hirtelen rosszul érezte magát. Kórházba szálították, de nem tudták megmenteni. Az első, még nem végleges jelentések szerint szívroham okozta halálát. Szülővárosa, Algeciras háromnapos gyászt hirdetett halálának hírére. 

Francisco Sánchez Gómez 1947-ben született, Algeciras spanyol kikötővárosban. Édesapja, Antonio Sánchez flamencogitáros volt, négy testvére közül az egyik, Ramón de Algeciras szintén, Pepe de Lucía pedig énekes. Édesapja ragaszkodott hozzá, hogy rengeteget gitározzon, még az iskolából is kivette. Jose Greco tánctársulatával 16 évesen kezdett el turnézni és 17 évesen pedig megjelentette első lemezét. 


A növekvő ismertségének köszönhetően egyre több zenész kereste meg Paco de Lucíát. Karrierje során számos híres gitárossal játszott együtt mint például Santana vagy Chick Corea. A Guitar Trio volt a legismertebb, legnagyobb hatású gitár trió, ami Al di Meola és John McLaughlin együttműködésével jött létre. A trió számos szakmai és kereskedelmi sikereket tudott elérni. 

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Rock You

Jégzene

Jégzene

Lángoló gitárt Jimi Hendrix jóvoltából már ismertük, na de jéggitárt? Januárban ismét meg... tovább

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu