Most a fixen: Restart Extra ··· 20:00 Gázfröccs ··· 20:30 Célkeresztben

Előhúzzuk a nyulat a kalapból a keddi FIX Magazinban!

Előhúzzuk a nyulat a kalapból a keddi FIX Magazinban!

A keddi FIX Magazinban érkezik hozzánk két valódi bűvész, akik rengeteg születésnapi partyn és céges rendezvényen lépnek fel. Előadásaik különlegessége, hogy valódi élő állatokat is használnak, ezen kívül pedig különböző tematikus műsoraik is vannak. Egyre népszerűbbek ugyanis az ilyen születésnapok, Pókemberes, kalózos, Star Wars-os szülinap, ma már egyik sem ritka a szervezők és a szülők körében. A legtöbb szülő célja ugyanis az, hogy gyermeke számára minden évben felejthetetlen születésnapi bulit szervezzen, ehhez pedig nagyban hozzájárulhat egy látványos bűvészműsor. A FIX Magazinban Rózsa Hajnalka és Habók János bűvészek fognak mesélni nekünk erről a jelenségről, és talán azt is megtudhatjuk tőlük, hogy mikor kell előhúzni a nyulat a kalapból.

A legújabb kutatások szerint nem érdemes éjszaka kijárni a konyhába falatozni, mivel az éjjeli órákra tett nassolás árt a memóriának, és tanulási nehézségeket is okozhat a hippokamuszra gyakorolt negatív hatás miatt. Nemcsak az emlékezőképességünket zavarhatja össze a késő éjjeli étkezés, hanem az alvásritmusunkat is negatívan befolyásolja. Rosszabbul, megszakításokkal pihenünk csak ilyenkor, ezért napközben szükségünk lehet arra, hogy ledőljünk egy kicsit. Az éjszakai falatozás jó eséllyel megváltoztatja az agy fiziológiáját, és a hippokamuszra gyakorolt negatív hatás miatt az emlékezőképesség is sérül. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy másnap nem csak nem emlékszünk az előző nap elsajátított információkra, de nehezebben is tanulunk új dolgokat. Ennek az okairól pedig Sárga Diána dietetikussal fogunk beszélgetni.

Február végén immár negyedik alkalommal rendezi meg a Thália Színház a Thália Humorfesztivált. Az öt napos rendezvényen tíz előadást láthatnak majd a nézők, olyan színészek lépnek majd színpadra, mint Schell Judit, Pindroch Csaba, vagy éppen Szabó Győző. Emellett vidéki színházak vendégjátékait láthatják majd az érdeklődők, február 24-én, szerdán, elsőként a Nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház produkcióját, később pedig a Miskolci Nemzeti Színház, vagy a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadását. Érkezik hozzánk a stúdióba Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója, akitől még többet megtudhatunk majd a rendezvény-sorozatról.

Találkozunk kedden is 17:00-tól a FIX Magazinban!

 

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: FIX Magazin

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu