Most a fixen: Megyei Híradó ··· 12:20 Beton Dzsungel ··· 12:30 Kertszépítők

Monitorozható iOS-en a felhasználói interakció

Monitorozható iOS-en a felhasználói interakció

Pár nappal rá, hogy az Apple kiadta a 7.0.6.-os iOS frissítést egy újabb súlyos biztonsági hibára derült fény a FireEye biztonsági cég által. A biztonsági cég egy olyan sebezhetőséget fedezett fel az iOS rendszerben, ami lehetővé teszi a támadók számára, hogy minden felhasználói interakcíót rögzítsen és tároljon. A fizikai gombokon túl, az érintőképernyőn végrehajtott műveletek is megfigyelhető. A biztonsági cég létrehozott egy "proof-of-concept" alkalmazást, ami képes a nem jailbreakelt telefonon a háttérben futva naplózni a felhasználói interakciót. Ez az alkalmazás a legújabb, 7.0.6-os iOS-en is működik, valamint a korábbi változatokon is.   

Az iOS-en belül kikapcsolható a háttérben futó alkalmazásoknál a frissítés, amely elméletileg megakadályozza az ilyen alkalmazások futását. A biztonsági cég szerint ezt egyszerű megkerülni, ha a kémkedő alkalmazás például zenelejátszónak álcázza magát, zenét lejátszani ugyanis a "background app refresh" nélkül is lehet a háttérből iOS-en. Az iOS-felhasználók úgy tudnak védekezni az ilyen támadások ellen, ha a feladatkezelő segítségévél leállítják a háttérben futó alkalmazásokat.

Az Apple időközben frissítést adott ki az OS X-hez, amelyben az iOS-hez hasonlóan kijavította a "goto fail" néven elhíresült hibát.

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Restart

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu