Most a fixen: Megyei Híradó ··· 12:20 Beton Dzsungel ··· 12:30 Kertszépítők

Genfben debütált a négykarikás "mi autónk"

Genfben debütált a négykarikás

Az Audi TT-k összeszerelése a kezdetektől a győri gyárban történt, de egészen mostanáig ez "csak" szerelés volt, nem gyártás. A genfi autó kiállításon bemutatott harmadik generációs TT viszont hazai termék, ennek már a karosszériája is itt készül.

A győri motorral hajtott, és ott végszerelt sportkupé legújabb változatát a trapézforma, LED technikájú első fényszórókról és a motorházetetőn stílusosan lejjebb került négykarikás Audi logóról lehet felismerni. A kerékívek hangsúlyosak, ahogy az autó domborodó övvonala is. A trendnek ellentmondani látszik, de az új TT kisebb lett elődjénél, két centivel megrövidült, hossza 4,18 méter. Az 1,353 méteres magasság mellett a szélesség is csökkent, most 1,832 méteres. Talán nem annyira fontos egy ilyen kaliberű autónál, de nőtt a csomagtartó mérete: 305 literes. Az alap benzines hatfokozatú kézi váltóval 6 mp alatt van százon és elektronikus limittel 250 km/óra a végsebessége. A dízel sem megy rosszul, 235 a végsebessége és 7,2 a gyorsulása. 

A TT belterét a kör alakú légbeömlők és vetített műszerek, valamint egy 12,3 centiméteres TFT-kijelző uralják. Az Audi MMI fedélzeti rendszere a középkonzolról irányítható, a klímavezérlőket a légbeömlőkbe integrálták. Rendelhető lesz hozzá 12 hangszórós Bang & Olufsen prémium hangrendszer is, 14 csatornás erősítővel és külön megvilágított hangszórókkal.

A négykarikás "mi autónk" magyarországi piaci bevezetésre azonban még várni kell, erre előreláthatólag ősszel kerül sor.

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Irányjelző

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu