Most a fixen: Megyei Híradó ··· 12:20 Beton Dzsungel ··· 12:30 Kertszépítők

Irányjelző: Genfi Autószalon különszám

Irányjelző: Genfi Autószalon különszám

Autós magazinunk, az Irányjelző április 6-án délelőtt 11-kor a Genfi Autószalon újdonságainak szenteli különadását, és többek között arról is tudósít, hogy a 2014 Év Autója címet elnyert modell gyártója, a Peugeot Magyarországra is ellátogatott, mégpedig abból az alkalomból, hogy egy miskolci származású formatervező, Bocsi Attila mutatta be az általa megálmodott 208 T16 Pikes Peak-et. 

Egyértelmű francia siker, hogy a 84. Genfi Autószalon alkalmából a 22 országot képviselő újságírókból álló zsűri a Peugeot 308-nak ítélte a rangos "Car of the Year" 2014 címet. A "Car of the Year" 2014 díjra harminc olyan új, amerikai, koreai, európai illetve japán modell pályázott, melyet 2013-ban kezdtek forgalmazni Európában. A zsűri, amely 22 ország 58 újságírójának véleményét és ízlését tükrözi, a tavaly decemberben döntőbe választott hét modell közül ítélte oda a díjat az oroszlános márkának. Az új 308 a negyedik Peugeot modell, amely ebben az elismerésben részesül. Korábban a 307 (2002), a 405 (1988) és az 504 (1969) nyerte el az "Év autója" címet. A francia modell sikerét tükrözik az eladási darabszámok: bevezetése óta több mint 55 ezer példányt rendeltek belőle. 

És a hírhez kapcsolódó magyar vonatkozás: március 21-én nyitotta meg kapuit hazánk legnagyobb évkezdő autós-motoros rendezvénye, az Autó, Motor és Tuning Show. A kiállítás D pavilonjában, az Autós Nagykoalíció Magyarok a világ járműgyártásában témakörben rendezett standján kiállították a tavaly világrekordot felállító Peugeot 208 T16 Pikes Peak versenyautót is. Az autózás történelmének egyik kimagasló teljesítményét nyújtó Peugeot 208 T16 Pikes Peak modellt személyesen a tervező, Bocsi Attila mutatta be, aki erre az eseményre, Magyarországra látogatott. A miskolci származású formatervező több mint tíz éve már a Peugeot design központjában tervezi a szebbnél szebb oroszlános modelleket. A limuzinok tervezése mellett viszont van egy szenvedélye: az autósport. Tehetségére a Peugeot Sport vezetősége is felfigyelt, így számos projektben megcsillogtatta már tudását. Nevéhez fűződik a 208 R5 rali autó, és a Peugeot márka csúcsmodellje, a 208 T16 Pikes Peak fenevad, amit ezúttal a magyar közönség is testközelből láthatott. 

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Irányjelző

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu