Most a fixen: Műsorszünet ··· 8:00 Doku-line ··· 9:00 FIX Magazin

Jön az Apple CarPlay

Jön az Apple CarPlay

Ma reggel a Genfi Nemzetközi Autószalonon az Apple leleplezte az új autós szórakoztató rendszerét, amit eredetileg még a tavalyi Worldwide Developers Conference-n "iOS in the Car" néven mutattak be. A CarPlay névre hallgató rendszer élő demózását Genfben a Ferrari, Mecedes-Benz és Volvo vállalták, de néhány hónapon belül a BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki és Toyota egyes autóiban is elérhető lesz a megoldás.
 

A rendszer működéséhez szükséges egy megfelelő autó és egy Lightning csatlakozós Apple iPhone. A CarPlay használatához elsőként a kocsiban lévő tartóba kell helyeznünk a mobiltelefont, majd a hangasszisztens Siri segítéségével vezetés közben telefonálhatunk, zenét hallgathatunk, megnézhetjük értesítéseinket és akár a navigációt is bekapcsolathjuk.

Azoknál az autóknál, ahol támogatva lesz a CarPlay egy önálló gomb kapott helyet a kormányon, így gyorsan és egyszerűen lehet aktválni a rendszert, anélkül, hogy túlságosan is elvonná a sofőr figyelmét a vezetéstől. A további gyors kezelhetősége érdekében nagy méretű érintőkijelző is helyet kap az autóban, amin keresztül szintén irányítani lehet a rendszert.

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Restart

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu