Most a fixen: Restart Extra ··· 20:00 Gázfröccs ··· 20:30 Célkeresztben

Mindent megtudhatunk a lézeres bőrgyógyászatról a szerdai Szinuszból!

Mindent megtudhatunk a lézeres bőrgyógyászatról a szerdai Szinuszból!

Egyre többet lehet hallani a lézeres kozmetikai kezelésekről, nem csupán a szőrtelenítés kapcsán. De mégis mi mindenre alkalmazható a lézer a bőrgyógyászatban?

Kozmetikai és gyógyászati célokra egyaránt. Attól függően, hogy milyen célra vetjük be, más és más készülékre, más és más hullámhosszú lézersugár-nyalábra van szükségünk. A sebészi lézerek elsősorban, gyógyászati beavatkozásra alkalmasak, általában szén-dioxiddal, más gázzal vagy kristállyal működő készülékek. Úgy használjuk őket, mint a hagyományos szikét, a beavatkozáskor - úgymond - lézerkéssel vágunk. Előnyük, hogy kisebb a vérzés, kisebb a környező szövetek roncsolása, a seb általában jobban gyógyul, és kevésbé hegesedik. A sebészeti lézerek alkalmazhatók például rosszindulatú bőrdaganatok pontos és biztonságos kivágására.

Az ún. esztétikai lézerkészülékek alkalmasak értágulatok, tetoválások eltüntetésére. A fiatalok körében megint divat a tetoválás, de egy idősebb üzletasszony, lehet, hogy nem tartja már kívánatosnak korábbi bőrdíszét. Az szoftlézerek vagy lágylézerek fájdalomcsillapító, sebgyógyulást segítő, gyulladáscsökkentő, biostimuláló hatást váltanak ki a szervezetben. Így alkalmasak például nehezen gyógyuló sebek, fájdalmas ízületek, gyulladt nyálkahártya, herpeszes folyamatok kezelésére, illetve alkalmazzák ránckezelésre is.

Ha szeretnének még többet megtudni a lézeres bőrgyógyászati eljárásokról, akkor tartsanak velünk szerdán 20:00-tól a Szinuszban, Dr. Poroszkai Mária kozmetológus-bőrgyógyász lesz a vendégünk!

 

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Szinusz

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu