Most a fixen: Megyei Híradó ··· 12:20 Beton Dzsungel ··· 12:30 Kertszépítők

Omen klippremier a csütörtöki New Music Video Clips-ben!

Omen klippremier a csütörtöki New Music Video Clips-ben!

Az Omen magyar heavy metal együttes, melyet 1990-ben az ország akkori legnépszerűbb heavy metal zenekaraiból kivált tagok alapítottak. Az indulásakor egyfajta szupergruppként beharangozott csapatot eredetileg Kalapács József énekes (ex-Pokolgép), Nagyfi László gitáros (ex-Pokolgép), Nagyfi Zoltán dobos (ex-Ossian), Ács András basszusgitáros, valamint az instrumentális gitáralbumáról külföldön is ismert Szekeres Tamás alkotta.

1991 és 1995 között évente jelentették meg egyre sikeresebb albumaikat. Az 1994-es Jelek című albumon Szekeres helyét Sárközi Lajos vette át, és az Omen ezzel a lemezzel érte el pályája csúcsát. Az évtized második felében pályatársaikhoz hasonlóan ők is válságba kerültek. 1997-ben kijött a klasszikus Omen-vonaltól eltérő ötödik stúdióalbum (Idegen anyag), majd 2000-ben távozott a frontember Kalapács József, az Omen pedig felfüggesztette működését.

2003-ban váratlanul újra felbukkant a csapat egy új frontemberrel, a Való Világ tévéműsorban Oki művésznéven szerepelt Pintér Zoltánnal. További változások a felállásban, hogy Nagyfi mellett a másik gitáros Daczi Zsolt (ex-Bikini), míg a basszusgitáros Vörös Gábor (ex-Ossian, Fahrenreit) lett. Okival egyetlen lemez készült, a Tiszta szívvel. Ezek után csatlakozott az Omenhez Gubás Tibor (ex-Tirana Rockers) énekes. A 2006-ban kiadott Hetedik nap album végre ismét pozitív fogadtatásban részesült. A sikeren felbuzdulva újra felvették a 2003-as album dalait és Agymosás címen immár Gubás Tibor énekével adták ki ismét.

2007 nyarán súlyos tragédia érte a zenekart, amikor a hosszú ideje betegeskedő Daczi Zsolt elhunyt. Az Omen nem keresett új gitárost, négyesben folytatták, majd 2008 nyarán Szijártó Szupermen Zsolt gitáros csatlakozásával újra kvintetté váltak. 2009. március 31-én az Omen hivatalos honlapján jelentették be, hogy az új énekes Koroknai Árpád (ex-Szfinx, P.Box) lett. Az új felállás első közös albuma 2012 áprilisában jelent meg Nomen est omen címmel. 2013 első napjaiban bejelentették, hogy Szíjártó Zsolt gitáros elhagyta az együttest. Helyére Nagy Máté került.

2015-ben, az Omen megalakulásának 25 éves évfordulóján, új stúdióalbumot adott ki az együttes Huszonöt év címmel, mely a megjelenés hetében a Mahasz TOP 40 albumlistáján a 3. helyen nyitott.

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: New Music Video Clips

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu