Most a fixen: Restart Extra ··· 20:00 Gázfröccs ··· 20:30 Célkeresztben

Pharrell Happy Williams az élen!

Pharrell Happy Williams az élen!

Még az elzárt csapból is Pharrel Williams aktuális száma folyik, a Happy. Facebookon nem telik el olyan nap, hogy legalább egy ismerősünk ki ne posztolná. Mindezt a számok is bizonyítják: a YouTube-on már több mint 94 millióan látták a szám hivatalos videoklipjét, és még alig van 3 hónapos. Kétségtelen tehát, hogy a 2014-es évet Pharrell Happy-je indította be igazán.

Nincs jelenleg slágergyanús vetélytársa az ifjú "rappernek", pedig nem mindig volt ez így. Nagyon meg kellett dolgoznia, hogy elismert előadónak tartsák számon.

A kölyökképű 40 éves fiatalember eredetileg nem is énekes/rapper, hanem zenei producer, mellette pedig dobos és divattervező is. Nagyon sokáig producerként tevékenykedett csak: Chad Hugoval alakították a The Neptunes-t és olyan slágerek kötődnek a nevükhöz, mint Britney Spears - I'm a Slave 4 U vagy Nelly - Hot in there című dala. 

2005-ben már kiadta első saját albumát telis-tele együttműködésekkel, ilyen volt pl. Gwen Stefanival közösen elkészített "Can I Have It Like That", Kanye Westtel a "Number One" és a "That Girl" Snoop Doggal.

Mi a közös Britney Spearsben, Madonnában, Jennifer Lopezben és Shakirában? Nem, most nem az éneklés, nem is az, hogy mind a négyen nők, hanem az, hogy mindegyikük albumának sikeréhez nagyban hozzájárult Pharrell kőkemény munkája.

2013-ban azonban felállt a produceri székből, kezébe vette a mikrofont és elkezdett komolyabban foglalkozni az előadói művészettel. Csatlakozott a Daft Punk 4. stúdióalbumához, ahol megagigaslágerré tette tavaly a "Get Lucky"-t és ezzel még nem ért véget a Pharell áradat! Rádiók, tévék, MP3 lejászók, telefonok, szórakozóhelyek... mindenhol játsszák a mai napig a Robin Thickekel és TI-al közös slágerét, a "Blurred Lines"-t. Ezzel nem csak Robin Thicke lépett be az elismert előadók közé, hanem maga Pharrell is.

Innentől már mindenki tudja: jött a Happy, ami immáron már harmadik alkalommal tért vissza a brit kislemezeladási lista élére, a hozzá tartozó kislemez pedig átlépte az egymilliós eladott példányszámot. Ilyen sikert eddig csak a Beatles könyvelhetett el.

 

 

 

 

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Sztárpercek

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu