Most a fixen: Megyei Híradó ··· 12:20 Beton Dzsungel ··· 12:30 Kertszépítők

Több milliárd dolláros felvásárlások az I.T. világában - illusztrálva

Az elmúlt években egyre többször lehetett hallani különféle óriási kivásárlásokról, ami képes nagyban befolyásolni és átrendezni az iparon belül uralkodó erőviszonyokat. Elég csak a Skype-ra vagy az Instagram-ra gondolni. Ez a trend idén is folytatódott, nevezetesen a Facebook legújabb szerzeménye a WhatsApp megvásárlásával, amit 19 millárd dollárért sikerült megszerezni Zuckerbergéknek. A Bloomberg értesülése szerint a 19 milliárd dollárból 4 milliárd dollár készpénz, 15 milliárd dollár pedig Facebook-részvény. Utólag kiderült, hogy a Google is megpróbálta megszerezni a WhatsApp-ot, ráadásul többet is fizettek volna, mint a Facebook, de végül az alapítók elutasították az ajánlatot. A Viber ehhez képest 900 millió dollárért kelt el, amit a japán Rakuten vásárolt meg. Felhasználókra lebontva a Vibernél 3 dollár volt az eladási ár, míg a Whatsappnál ez az összeg 42 dollár. Ezzel a vételel a Facebook szert tett a WhatsApp mintegy 450 millió aktív felhasználójára.   

(forrás:Gizmodo.com)

 

A fenti illusztrációból látszik, hogy a WhatsApp felvásárlása rekordértékű és még a Szilícium-völgyben is kiemelkedőnen magasnak számít. Lehetséges, hogy a Snapchat esetében mégsem volt akkora örültség elutasítani a 3 milliárd dolláros ajánlatot..

 

Ahogyan az lenni szokott ilyenkor az interneten máris többen elgondolkoztak azon, hogy mi másra lehetett volna ezt az összeget elkölteni.

Íme

A világ húsz legjobb focicsapata  

2012-es londoni olimpia teljes finanszírozására 

 

 

Mi az a WhatsApp? 

A WhatsApp két volt Yahoo-alkalmazott által létrehozott üzenetküldő szolgáltatás mobiltelefonra. Az aktív felhasználók száma 450 millió, ahol napi szinten nagyjából 30 milliárd üzenet kerül küldésre. A WhatsApp nem ingyenes, de olcsóbb a hagyományos sms-alapú üzengetésnél. Androidos felhasználók esetében 1 dollár az éves díj.

   

 

 

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Restart

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu