Most a fixen: Műsorszünet ··· 8:00 Restart Extra ··· 9:30 Épí-tech

Új utak a lélek világában

Új utak a lélek világában

Bántalmazó kapcsolatok ? mit tehetünk?

Az erőszak nemcsak fizikai bántalmazást jelent. Több kategória is ide sorolható, mint például a szóbeli (verbális) erőszak. Ez a partnerkapcsolati erőszak egyik leggyakoribb formája.

A bántalmazott kinevetése, kigúnyolása, nevetségessé tételétől rövid út vezet a mindennapi, állandó verbális támadásokig, folytonos káromkodásig, az áldozat szidalmazásáig, hibáztatásáig, megszégyenítéséig, emberi méltóságának eltiprásáig. A gyűlölettel teli beszéd, kiabálás, agresszív gesztusok, félelemkeltő testhelyzetek mind jellemzőek a partnerkapcsolati erőszak során.

A lelki erőszak célja, hogy megtörjön az ember önbecsülése és a függetlensége. Az erőszak elszenvedőjeként Ön úgy érezheti, hogy nincs kiút ebből a kapcsolatból, bántalmazója nélkül Ön egy senki.

Az elszigetelés, megfélemlítés, a másik fél ellenőrzés alatt tartása szintén ide tartozik. Ráadásul azok, akik lelki erőszakot alkalmaznak, gyakran fenyegetőznek fizikai erőszak alkalmazásával is, ha nem engedelmeskednek nekik.

__________________________________________

A műsorhoz hozzászólhatnak a Smaragdút facebook oldalán: https://www.facebook.com/pages/Smaragdút/223913810965549?ref=hl
VIDEOTÁR és az ADÁS a honlapon is: 
www.fixhd.tv

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: Smaragdút

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu