Most a fixen: Műsorszünet ··· 8:00 Doku-line ··· 9:00 FIX Magazin

Zaporozsec & Vásáry André a csütörtöki FIX Magazinban!

Zaporozsec & Vásáry André a csütörtöki FIX Magazinban!

Ahogy egy focicsapatot összehoznak, úgy éppen egy 2004-ben lezavart baráti labdarúgás alatt határozta el három szentgotthárdi fiatal, Varga Bence, Papp Dávid és Hoffmann Máté, hogy zenekart fognak alapítani. A feladat nem volt kicsi, hiszen hármójuk közül egyedül Bence tanult zenét: klasszikust, hegedűn. Ő a gitárt, Dávid a basszust, Máté pedig a dobokat választotta. Igazi rock&roll csapat. Elsőre saját számokat írtak, mert másokét nem tudták eljátszani. Így alakult a kezdeti massza zenévé. Buborék volt az első dal, ami megindította a lavinát. Beküldték az ottani zenei szerkesztőnek, és amint a példa mutatja, megtetszett nekik és rotációba tették. Ezután következett a Lógasd le, amit jelen pillanatban is játszik a rádió. A Zaporozsec dalait egyébként a helyben fogható Nyugat Rádió is, sok más helyi zenekar szerzeményeihez hasonlóan, napi rotációban játssza.

Pár hete megjelent az új videoklipjük, mely egy átdolgozásdalból készült: maga Tom Odell áldásával dolgozták át legismerrtebb számát, az Another Love-ot. Csütörtöktől

2016-os Eurovíziós Dalfesztivál lesz a hatvanegyedik. Svédországban rendezik meg, mivel tavaly a svéd Mans Zelmerlöw Heroes című dala nyerte. Magyarországon ismét a nézők és a szakmai zsűri választja ki együtt, hogy ki képviselje hazánkat. A beérkezett 372 dal közül egy tíz tagú előzsűri választotta ki a magyar válogató résztvevőit.  A döntő február 27-én kerül képernyőre.  Szombaton ismét középdöntő lesz, melyen Vásáry André is fel fog lépni, aki egy magyar énekes, férfi szoprán. Eddigi 16 éves pályafutása alatt három arany- és egy platina lemezt kapott albumaiért.

Megnyerte a Miskolci Operaversenyt, döntősként szerepelt a Római Nemzetközi Énekversenyen. A Vatikáni Televízió közvetítésén keresztül több mint 160 millió néző láthatta versenyprogramjának előadását.

Részt vett az Adoro Együttes turnéján Németországban, szerepelt Párizsban, Bécsben, és sok más európai városban. Felkérték énekelni a bécsi Staatsoperbe. 

Hazai elismertsége nemcsak a koncerteken mutatkozik meg látványosan: szerepelt a Pesti Színházban, 2009?2012 között vendégművészként játszott Friedrich Schiller Ármány és szerelem című darabjában a Nemzeti Színházban, ahol Kossuth-díjas színművészekkel egy színpadon alakította különleges, kizárólag az ő énekhangjára írt szerepét.

A komolyzene mellett nagy sikerű fellépéseket tudhat maga mögött a könnyedebb, crossover stílusban tartott koncertjeivel, valamint saját popdalaival kirándulást tett a könnyűzene világába is.

2012-ben megjelent negyedik, egyben első komolyzenei, lemeze Koncert címmel. 

2011 és 2013 között három, kereskedelmi forgalomban nem kapható, exkluzív lemeze is megjelent. 2011-ben a White Balance és 2013-ban a White Balance vol. 2. című lemezek, melyekben Magyarországon egyedülálló zenei stílusban a könnyedebb lounge és chill out elemei vegyülnek a klasszikus zenével. Valamint 2014-ben a Concert in Gödöllő Royal Palace komolyzenei album.

2014 novemberében jelent meg Mozijegy című ötödik lemeze, amely egy filmzenéket tartalmazó crossover album.

Megéri tehát ismét a FIX Magazint választani.

- FIX

Legfrissebbek

Továbbiak innen: FIX Magazin

FIX TV 2018
Kapcsolat Médiaajánlat készítette: fswd.hu