fbpx

Ingyen lakosztály egy svéd hotelben, de hol a csapda?

hotel bellora, lakosztály, ingyen, okostelefon, közösségi média, wifi, internet, restart
Nem mindennapi ötlettel állt elő egy svédországi hotel, amely ingyen lakosztályt biztosít azoknak, akik teljesen mellőzik a közösségi oldalakat.

A svédországi Göteborgban található Hotel Bellora az akcióval azt szeretné elérni, hogy a vendégek tegyék le az okostelefonjukat és helyette több időt töltsenek másokkal.

Nem meglepő módon, ha valaki ingyen kapna egy lakosztályt akkor szinte azonnal közzétenné a hírt közösségi oldalain. A svéd hotel külön létrehozott egy lakosztályt, melyben egy lámpa segítségével felügyelnék a beköltöző vendég online aktivitását. A szobának a költsége azon múlik, hogy mennyire vagyunk rákattanva a Facebook-ra, Snapchat-re, Twitter-re és az Instagram-ra…

ingyen lakosztály, hotel bellora, közösségi média, social media, informatika, tech, restart
A közösségi felhasználók száma rohamos tempóban növekszik.

Érdekes adat, hogy 2018 a közösségi felhasználók száma elérte a 3,196 milliárdot, ami 13 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A svédországi hotel arra próbálja ösztönözni a vendégeit, hogy pihenéssel töltsék az időt és ne legyenek kitéve a különféle közösségi oldalak által okozott stressznek.

A lakosztályt egy okoslámpával szerelték fel, amire okostelefonunkkal WIFI segítségével kell rácsatlakoznunk. A lámpa fehéren kezd el világítani és folyamatosan figyeli, hogy mennyi időt töltünk el a különféle közösségi oldalakon. A szoba 0 svéd koronáról indul és ha csatlakozunk az internetre akkor percenként 20 svéd korona (~610 Ft) kerül felszámolásra.

hotel bellora, lakosztály, ingyen, okostelefon, közösségi média, wifi, internet, restart
A Skamfri névre keresztelt lámpa figyeli majd a vendégek telefonhasználatát.

A svéd hotel javaslata szerint 30 perc / fő az ajánlatos, amit az okostelefonunkon töltünk. A cél, hogy egyáltalán ne használjuk a telefonunkat és végig fehér maradjon a lámpa, de ha pirosra vált akkor buktuk a fogadást és ki kell fizetnünk a hotelszoba teljes árát.

A lakosztály teljes ára 2,400 SEK (~73,000 Ft), ami egy éjszakát és reggelit tartalmaz.

A lehetőségről bővebben itt lehet olvasni.

Reklám